Siste kvalifisering: Klar seier til Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB

De er olympiske og europeiske mestere – og sammen tok de lørdag sesongens siste mulige seier i FEI Dressage World Cup ™ kvalifisering i den vest-europeiske ligaen. Med 90,555 % gikk seieren til tyske Jessica von Bredow-Werndl, som nylig annonserte at hun er gravid, og hennes herlige hoppe TSF Dalera BB nederlandske ‘s-Hertogenbosch.

Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB - vinnerekvipasjen i sesongens siste World Cup-kvalifisering i den vesteuropeiske ligaen. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Harmoni preget den tyske gullduoen der de gjorde sin freestyle og tok sesongens siste poeng – kanskje tok hoppen litt ekstra vare på sin rytter ettersom verdenseneren nylig annonserte at hun er gravid med sitt barn nummer to – familieforøkelsen kommer i august.

-Jeg har aldri før hatt en slik følelse med Dalera før, det var som om det å ri et slikt program var det mest normale tingen i hele verden - og det var så gøy å ri henne, sa rytteren som vant i en fullsatt nederlandsk arena foran tyske Isabell Werth og svenske Patrik Kittel. Patrik debuterte i World Cup med sin 10 år gamle hoppe Forever Young HRH og oppnådde 82,500 % for sin freestyle – som ble avsluttet til tonene av Billy Idol’s «Hot in the City». Med det tok han for en kort stund ledelsen, før Werth og hennes DSP Quantaz red inn 84,870 %. Denne tyske superstjernen jakter sin fjerde World Cup-tittel på rad – og hennes sjette på rad. Første gang var i Gøteborg for 30 år siden.

Jessicas har gjort seg opp en klar mening om hva som er viktigst for henne å fokusere på når hun rir.

-Jeg bestemte meg for noen år siden at jeg ikke bryr meg så mye om prosentene mine, for det kan jeg ikke påvirke. Det eneste jeg kan gjøre noe med er min ridning og min utførelse – og i dag var Dalera bare fantastisk. Teknisk sett synes jeg dette er den beste freestyle jeg har ridd noen gang, den gikk så enkelt og smidig, det var ikke et eneste sekund jeg ikke var helt sikker på at vi ville klare det.

Resultater