Sikret seg gullet på siste race

Deltagerduoene i Open-klassen under helgens NM i Mounted Games Par ga alt og sørget for spenning hele veien under mesterskapet på Melsom utenfor Tønsberg. Medaljefordelingen ble ikke avgjort før siste race – og da var det Zoe Haave og Lotta Daler som trakk det lengste strået.

Paret som trakk det lengste strået i Open-klassen var Zoe Haave og Lotta Daler. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Den store gressbanen på anlegget til Melsom Videregående skole, der Jarlsberg og Melsom Rideklubb holder til, dannet en flott ramme rundt dette mesterskapet, et mesterskap som fikk følge av en strålende sommersol, glade deltagere og entusiastiske tilskuere. Open-klassen rommet syv par som kjempet om poeng gjennom to flotte stevnedager.

Open-klassen ble en thriller av en klasse, der det var tett mellom parene - og intet var avgjort før siste race. (Foto: NRYF)

Fire par nådde A-finalen – og her skulle det bli intenst spennende. Da det gjenstod to race sto duoen Zoe Haave/Maddy & Lotta Daler/George (Jarlsberg og Melsom Rideklubb) med 23 poeng mens Mari Næss/Ely & Hedda Stadheim/Loca (Gjøvik Rideklubb) sammen med Camilla Frey/Charlie & Ingrid Wennersten/Sirius (Skuterud Rideklubb) begge hadde 22.

Parene ga alt hele veien - her Camilla Frey og Ingrid Wennersten. (Foto: NRYF)

Da siste og avgjørende race sto for døren, var det ikke noe mindre spennende – nå sto to par på 26 poeng, nemlig Zoe & Lotta og Mari & Hedda. Camilla & Ingrid fulgte tett på med 24 poeng. Det skulle bli Zoe & Lotta som dro det hele i land, da støvet etter siste målgang la seg, kunne Zoe & Lotta juble over å ha sikret seg 30 poeng. Det holdt til gull foran Mari & Hedda med 29 poeng på sølvplass, mens Camilla & Ingrid kunne ta imot bronsen med sine 25 poeng.

-Det var et super spennende mesterskap, fastslår Zoe. – I de innledende rundene klarte vi oss veldig bra, men finalen var spennende helt til siste slutt! Vi hadde is i magen på siste avgjørende race, og det var nok en av faktorene til at vi klarte å dra gullet i havn!

Resultater

De hadde is i magen - og tok gullet; Lotta Daler og Zoe Haave. (Foto: Harald Haave)
Ingrid Wennersten og Camilla Frey gledet seg både over masse moro og til slutt en bronse. (Foto: NRYF)
Mari Næss i par sammen med Hedda Stadheim bidro sterkt til spenningen - det holdt hele veien til sølv. (Foto: NRYF)
Fra full fart til rolig konsentrasjon - Hedda Stadheim, del to av sølvduoen. (Foto: NRYF)
Lotta Dalers faste partner gjennom mange konkurranser og mesterskap, Sirius, var for anledningen lånt ut til Lottas konkurrent Ingrid Wennersten - en klem måtte til mellom racene. (Foto: NRYF)