Setter nesten rekord – mange startende ved helgens L-stevne på Haugaland Hestesport Arena

Fredag klokken 10.00 går startsignalet for årets første L-stevne i sprang for hest og ponni på Haugaland Hestesport Arena. Stevneleder Malene Thorsen Johansen kan fortelle at helgens stevne blir det nest største så langt siden Indre Haugaland Ryttersportsklubb hadde sitt første landsstevne i den nye arenaen i 2020. Gjennom helgen skal drøyt 450 startende hoppe hinder i den store ridehallen.

Det kommende landsstevnet i Haugaland Hestesport Arena er nær ved å tangere deltagerrekorden som ble satt da Indre Haugaland Ryttersportsklubb arrangerte sitt første L-stevne i sprang i september 2020. (Arkivfoto: Maria Nemeth)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Dette er veldig kjekt, spesielt for oss her på vestlandet, sier en blid stevneleder i forkant av helgens store stevne. – Det er ganske utrolig at vi har så mange startende, dette stevnet blir vårt nest største når det kommer til antall deltakere i løpet av de to årene vi nå har arrangert stevner her.

Klubbens første landsstevne i den nye arenaen som ble holdt i september 2020 holder ennå rekorden, men stevnet til helgen er hakk i hæl. I 2020 hadde de 150 oppstallede, denne helgen har de 130 – i 2020 hadde de 461 startende, denne helgen er summen i forkant av stevnehelgen 456.

-Så det er virkelig nesten like stort – og det i februar!

Malene trekker frem to viktige forutsetninger for at klubben får til stevner som dette. – Vi kunne ikke klart oss uten våre sponsorer – og vi kunne ikke klart oss uten den enorme dugnadsviljen som er i klubben.

Dugnadsånden er sterk hos Indre Haugaland.

-Alt gjøres på dugnad! Hele anlegget er jo bygget på dugnad, det er en sinnssyk dugnadsånd her, smiler Malene.

Nå er det hektisk aktivitet knyttet til stevnet.

– Da teltstallene skulle opp for dette stevnet, hvilket jo er en kjempejobb, var det flere fedre som tok seg fri fra jobben for å hjelpe til. Det er mange som bruker fridager på dette, også når stevnet går i gang – de tar seg fri for å stå i kiosken, være banemannskap, sitte i dommerboden, sier Malene og fortsetter. – Akkurat nå er det faktisk fem fedre som spontant har tatt seg fri for å hjelpe til. Vi var ikke så heldige med været sist helg, og nå står de og spar vekk vann!

Deltagerne denne helgen kommer først og fremst fra vestlandet, men ikke bare.

-Først og fremst kommer de fra vestlandsområdet, men vi har også deltagere fra for eksempel Rjukan og Arendal. Vi vil jo at flest mulig skal komme, og vil gjerne at østlendingene finner veien hit – vi reiser jo ofte andre veien. Vi skal ha et Lands-/Elitestevne til sommeren, og da håper vi at vi får litt cup’er som kan bidra til at enda flere finner veien hit, sier Malene.

Indre Haugaland Ryttersportsklubb er ikke alene om å arrangere L-stevne for hest og ponni denne helgen – det vil summe av aktivitet også på Vallermyrene hos Grenland Ryttersportsklubb fra fredag til søndag. ClipmyhorseTV sender live fra begge stevnene.

For litt over to år siden klippet NRYFs president Tore Sannum snoren da Haugaland Hestesport Arena offisielt ble åpnet - nå markerer helgens store sprangstevne hvor viktig anlegget er for sporten. (Foto: Maria Nemeth)