Sesongens første medaljer er delt ut

Epona Ryttersenter dannet rammene rundt årets første anledning til å dele ut medaljer i et mesterskap – her er medaljevinnerne fra helgens HM i dressur.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund / medaljer
Fire nye hallmestere ble kåret i helgen - mesterskapssesongen ble innledet med HM dressur i fire klasser. (Arkivfoto: NRYF)

Helgen på Epona rommet fire mesterskapsklasser. Flest deltagere var det i MA med 12 til start. Der gikk gulelt til en ekvipasje med adskillige medaljer fra før – Emma Løkken/Mr. Gold G (Milan/Lobster, oppdretter Gitte L. Andersen). Denne ekvipasjen representerer Oppdal Hestesportsklubb. Sammenlagt fikk duoen 146,85 poeng, og det reflekterte summen av to program til henholdsvis 73,658 og 73,202 %. Disse resultatene var også klassens beste hver dag.
God sølvvinner i MA ble Ingeborg Håland Årdal/Carlight (Carpenter/Lucky Light, oppdretter Mademosegaard) fra Sandnes og Jæren Rideklubb. Samme rideklubb kunne juble over enda en medaljevinner – bronsen gikk til Mali Vigre Vølstad/Helgenæs Victoria (Blue Hors Zack/Blue Hors Hertug, oppdretter Helgenæs Heste Aps).

Gull, sølv og bronse i VB

I VB var det 11 deltagere med i årets mesterskap. Også her gikk én ekvipasje til topps to dager på rad og kunne med det sikre seg gullet – og også det er en ekvipasje med flere medaljer fra før. Solberg Rytterklubbs Carmen Grønvold Johannessen/Højgaardens Santos (San Amour I/Friendship, oppdretter Stutteri Højgaardens Heste) tok gullet med 138,749 %. Lørdag toppet duoen resultatlisten med 69,188 %, søndag lød resultatet på 69,749 %.
Inn til sølvmedalje danset en ekvipasje fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag seg. Josefine Amanda Hilling med sin sorte diamant Black Diamond (Dante Weltino/Jazz Time, oppdretter Gottfried Vorwerk Jr) ble nummer to begge dagene og sølvet satt med 135,339 poeng. Det ble Skedsmo-ekvipasjen Heidi Christine Elvenes/Rio da Carma (Skovens Rafael/Jaguar) som med 133,339 poeng ble årets bronsevinner i denne klassen.

Medaljørene i VA-klassen

I VA-klassen var det to ekvipasjer som knivet om gjeveste medalje. I lørdagens Grand Prix toppet Mathilde Merethe Klaesson/Sandbæks Rio-El (Skovens Rafael/De Noir) resultatlisten med 70,643 %, med Cathrine Rasmussen/Kleppenhus Jazzoline (Jazz/Blue Hors Don Romantic, oppdretter Cathrine Rasmussen) hakk i hæl med hennes 70,426 %. De to byttet om på plassene i søndagens Grand Prix, da satt seieren for Cathrine med 70,700 %, mens Mathilde innkasserte 69,067 %. Sammenlagt betød det gull til Cathrine fra arrangørklubben med 141,126 poeng, foran Mathilde Merethe Klaesson fra Skedsmo Rideklubb med 139,610 poeng. De ble fulgt opp på pallen av bronsevinner Catharina Lorentzen Lund/Thiara de Lorentzia (Blue Hors Zack/Omas Lemond, oppdretter Connie Lorentzen) fra Vestre Bærum Rideklubb med 135,492 totalt.
Totalt deltok det syv ekvipasjer i denne mesterskapsklassen.

Topp tre i HM Para

I HM Para var det i år åtte startende. Med to strake seire ble det gull sammenlagt til Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) fra Oppdal Hestesportsklubb. De vant første dag med 68,565 %, andre dag med 70,180 %. Gullsummen lød på 138,745 – på sølvplass med 136,239 poeng kom Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Vedding Nielsen, Betty Rasmussen) fra Soma Ryttersportsklubb. Bronsevinner ble Stine Skillebekk/Calique V (Come Back II/Lobster) fra Asker Rideklubb med 134,263 totalt.

HM for ponni og i klassen MB går på Vallermyrene hos Grenland Ryttersportsklubb 6.-7. april.