Sentower Park: Sender fire lag til Youth Nations Cup

Denne uken samles unge sprangryttere innen de aldersbestemte klassene på Sentower Park i Belgia, for individuelle klasser og for nasjonshopping. – Stevner som dette er blant de viktigste for å utdanne og motivere de unge rytterne til å gå videre, sier landslagsleder for senior sprang, Mikael Kolind.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Onsdag går startsignalet på det belgiske anlegget. Langhelgen ved Sentower Park rommer nasjonshopping både for ponni, children, junior og unge ryttere og Norge stiller med lag i alle disse fire alderskategoriene.

Derfor har mange unge norske ryttere de siste dagene lagt ut på landeveien, med Sentower Park som mål.

-Dette er årets første nasjonshopping for de aldersbestemte klassene, sier Mikael. – Det blir spennende å komme i gang, se hvordan formen er i forhold til de andre. En del har vært ute på stevner allerede, men det er med dette den virkelige stevnesesongen begynner – nå får vi se om treningen de har gjort bærer frukter. Det er noe helt eget når klokkene ringer i Sentower Park, denne typen stevner setter de unge på de viktige oppgavene. Det å ri lag betyr mye, og det er flott at Norge stiller med hele fire lag. Stevner som dette er veldig viktige for å utdanne og motivere de unge til å gå videre.

Tirsdag ettermiddag og kveld er det vetsjekk – onsdag klokken 08.00 går startsignalet for CSIP 1,05.

Start- og resultatlister

Stevnet streames live på ClipmyhorseTV.