Senior sprang: Nå ser vi frem mot NM

Dagene tikker mot start av tre uker med Drammen Spring Tour – og i år rommer det også NM for våre seniorer første helgen. Hvem som er best i landet vårt får vi vite søndag 1. mai. – Dette er et viktig mesterskap for vårt nasjonale nivå, og vi er takknemlig overfor arrangøren som legger til rette for et godt mesterskap under Drammen Spring Tour, sier Nina Johnsen, sportssjef i Norges Rytterforbund.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF
Laster annonse...

Mesterskapet begynner torsdag 28. april. Da settes hinderne opp til 1,45 m. Fredag settes seniorene på neste prøve, også da over 1,45 m hinder. Så, søndag står en 1,50 m bane og venter på rytterne, en bane de skal ri to ganger. Med søndagens resultater vil det hele avgjøres – hvem er best i Norge?

Mesterskapet markerer starten på en viktig sesong

Et NM er for de beste rytterne, NM er en sjanse til å vise seg på hjemmebane. – Med et NM får man målt seg selv, når det gjelder, fastslår Mikael Kolind, landslagsleder i sprang senior. – Vi er takknemlig overfor Drammen Ridesenter med Eirik Berentsen som tar på seg denne oppgaven og som vil sørge for at mesterskapet vil avvikles på beste måte i flotte rammer.

Tradisjonelt har NM gått mot slutten av sommeren, men i år får det nasjonale mesterskapet æren av å blåse mesterskapssesongen i gang.

-Det venter oss en ganske tøff vår og sommer, vi har fire nasjonshoppinger i første divisjon samt en finale på programmet, vi skal ha norsk lag ut i andre divisjon – og så har vi VM i Herning i Danmark. Vi har som mål å kvalifisere til første divisjon også i 2023. I år endres reglene for nasjonshopping noe – det blir tøffere konkurranse om fortsatt plass i første-divisjon idet i år vil syv av ti gå videre. I år blir det altså ekstra viktig å ha godt med krefter – og så satser vi også på å ha et lag i VM i august, forteller Mikael.

- Vi er takknemlig overfor Drammen Ridesenter med Eirik Berentsen som tar på seg denne oppgaven og som vil sørge for at mesterskapet vil avvikles på beste måte i flotte rammer. (Foto: NRYF)

- Vi er utrolig stolte over at vi nå har ekvipasjer til alle disse oppgavene, men vi er ennå ikke der at denne stallen er uttømmelig. Vi har nok ekvipasjer, men ikke mer enn det – derfor er vi også sårbare. Det er derfor et stort puslespill å legge opp planen slik at vi har ryttere og hester til alle oppgavene fremover, som alle matches godt og riktig. Et tidlig NM er gunstig i forhold til denne planleggingen, og ikke minst er det gunstig av hensynet til hestene. Akkurat nå er skjer det ikke så veldig mye annet – utover i sesongen blir det langt mer hektisk. Derfor har Sportsutvalget sprang og landslagsledelsen sammen vurdert det slik at det gunstigste sett sesongen under ett, det er et NM tidlig på året denne gangen, sier landslagslederen.

Et vindu for sporten nasjonalt

-Vi ser frem til å vise frem våre dyktige sprangryttere for hjemmepublikummet i forbindelse med Drammen Spring Tour, legger sportssjefen til.

- Dette mesterskapet er viktig for vårt nasjonale nivå, og det er et viktig vindu for sporten overfor nasjonale medier. Vi ser hvert år at det er stor interesse for våre NM fra aviser og mediehus rundt om i landet – nasjonale mesterskap bidrar godt til at vår sport får verdifull oppmerksomhet. Vi ser frem mot dette mesterskapet, og håper det samler også godt med publikum for å heie våre ryttere frem. Det blir spennende dager i Drammen, helt klart!

Laster annonse...