Seiersfylt sesongstart: HM-gullet på GP-nivå gikk til Grete og Felicia

Grete Bergstrøm og hennes sorte hoppe Felicia begynte sesongen i Sverige i februar med to strake seire. Så gjentok hun bedriften under HM i dressur i klasse VA nivå B. Dermed gikk gullet til ekvipasjen fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb. På sølvplass fulgte Anniken Eide mens Sahra Edseth Solbakken tok bronse.

Gullvinner i Hallmesterskapet VA nivå B ble Grete Bergstrøm/Felicia. Sølvvinner ble Anniken Eide/Twilight, bronsevinner Sahra Edseth Solbakken/Kronborg's Highlight. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Grete og den nå 15 år gamle hoppen Felicia e. Florencio/Zardin Firfod innledet mesterskapet hos Grenland Ryttersportsklubb med en Grand Prix 16-25 til 67,791 %. Det ga klasseseieren foran Anniken Eide/Twilight som fikk 65,659 %. I lørdagens Grand Prix FEI lød dommernes sluttsiffer på 67,900 for Gretes del, mens Sahra Edseth Solbakken/Kronborg’s Highlight e. Hochadel/Riccione tok andreplassen med 66,767 %. Anniken red inn 64,667 % søndag, og med 130,326 sammenlagt holdt det til sølv foran Sahra med 129,287. Sluttsummen som sikret gullet for Gretes del lød på 135,691.

Godt å komme i gang med sesongen

-Hallmesterskapet var vårt andre stevne i år, forteller Grete. Den opprinnelige planen var å begynne sesongen i Kristiansand i slutten av januar. – Men dessverre måtte vi trekke oss på grunn av at Felicia fikk en forstoppelse uken før.

Felicia kom seg fint, og i svenske Falkenberg stilte de til start i slutten av februar. – Der tok vi med oss to klasseseire, sier rytteren som er en del av satsingsgruppen senior.

Med sesongstarten i Sverige og bekreftelsen av god form under Hallmesterskapet, er følelsen god for Grete. – Det er godt å komme i gang med sesongen! Og jeg har mine drømmer for sesongen 2022, smiler hun.

Grete roser arrangøren av hallmesterskapet. – Jeg vil rette en stor takk til Grenland Ryttersportsklubb som arrangerer dressurstevne med de høyeste programmene!

Grete Bergstrøm og Felicia innledet sesongen 2022 med to seire i Sverige - og fortsatte i god stil i helgen med to seire og HM-gull. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)

Mer ros til arrangøren

Det var tre startende i denne klassen, og Anniken Eide og Sahra Edseth Solbakken byttet på med å ta henholdsvis andre- og tredjeplass.

-Vi hadde et godt mesterskap, og det var gøy å komme ut og teste formen igjen etter en god treningsvinter. Det er alltid utrolig hyggelig å komme til Grenland på det fine anlegget med en erfaren stevneledelse som på beste måte tilrettelegger for at enhver ekvipasje kan prestere, sier Anniken.

- Gøy å komme ut og teste formen etter en god treningsvinter, og det er alltid utrolig hyggelig å komme til Grenland, sier sølvvinner Anniken Eide. (Foto: Ann K. Bratteng/Horsephoto.no)
-Generelt er vi fornøyde med mesterskapet. Vi gleder oss til å få mer erfaring i Grand Prix-klassene, sier Sahra. (Foto: Ann K. Bratteng)

Sahra Edseth Solbakken istemmer:

-Hallmesterskapet var et flott arrangement av Grenland Ryttersportsklubb, velorganisert og hyggelig!

Sahra har sitt første år som U25-rytter, og er i forbundets satsingsgruppe innen denne alderskategorien. Etter sitt første mesterskap på dette nivået, ser hun frem mot å sanke mer erfaring:

-Highlight og jeg hadde en litt dårlig første dag, men en god andre dag – så generelt er vi fornøyde med mesterskapet. Vi gleder oss til å få mer erfaring i Grand Prix-klassene, smiler hun.

Resultater