Seier til von Eckermann – Victoria Gulliksen topper fremdeles sammendraget

Svenske Henrik von Eckermann hadde med seg sin gullhest fra VM til Verona og nærmest cruiset seg inn til seier og 20 World Cup-poeng i dag. For Victoria Gulliksen ble det for mange feil denne gangen, men med den gode starten hun har hatt på sesongen topper hun fremdeles sammenlagtlisten i den vest-europeiske ligaen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det ble seier til svenske Henrik von Eckermann/King Edward i den fjerde kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen. ©FEI/Massimo Argenziano

Det var en tøff dag på jobben for de 40 sprangrytterne som i dag red World Cup-kvalifiseringen i italienske Verona. Kun syv av de 40 startende klarte å komme igjennom den 13 hinder lange banen feilfritt – og kun to klarte enda en nullrunde da det gjaldt å ri om toppresultatene.

Svenske Henrik von Eckermann hadde med seg sin topphest King Edward (Edward/Feo) og viste oppskriften på to nullrunder – og østerrikes Gerfried Puck med den kun ni år gamle Equitron Naxcel (Balou du Rouet/Landetto) ble rytter nummer to til å gå dobbelt null. Nullen satt for østerrikeren, men han klarte ikke slå den svenske verdensmesteren på tid. Tredjeplassen i klassen gikk til britiske Harry Charles/Romeo 88 (Contact van de Heffinck/Orlando). Denne ekvipasjen hadde beste tid, men fikk et forsmedelig riv på siste.

-Jeg hadde en god mulighet i omhoppingen, jeg så de andre før meg gjøre en del feil så jeg tenkte at jeg ikke behøvde å ta i for mye, heller gå for å være forsiktig. King er en fantastisk hest, han bare gjør det om og om igjen, sa von Eckermann.

Victoria øverst med 28 poeng

For Victoria og Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) ble det 16 feilpoeng denne gangen – for øvrig likt resultat som vinneren fra Helsinki, svenske Angelica Augustsson-Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele. Dermed ble det ikke noen nye World Cup-poeng denne gang på Victoria, men med de sterke resultatene hun har innledet sesongen med, ligger hun fremdeles helt på topp av sammendraget av den vest-europeiske ligaen. Von Eckermann gjorde en god klatring oppover på listen i dag og ligger nå som nummer fire, bak rytteren som vant i Oslo, sveitsiske Bryan Balsiger som har 22 poeng. Jur Vrieling ligger som nummer to med 26 poeng med dagens plass sjetteplass, mens Victoria enda en gang ligger øverst på listen med sine 28 poeng.

Etter klassen i Verona ligger Marie Valdar Longem nå som nummer 20 med sine 12 poeng.

Neste mulighet til å sanke World Cup-poeng er allerede kommende helg, i tyske Stuttgart. Victoria Gulliksen får plassen reservert en norsk rytter i Stuttgart.

Resultater Verona

Sammendrag

Victoria Gulliksen topper fremdeles sammendraget etter at fjerde kvalifisering i den vest-europeiske ligaen er over. (Foto: NRYF)