Seier til Maria Henriksson i Nederland

Sammen med et knippe norske kusker er Maria Henriksson på plass ved Exloo i Nederland for et internasjonalt kjørestevne. Der har hun og Jelviro innledet både stevnet og sesongen med seier i trestjerners-klassen enbet, etter personbeste i dressuren i dag. Se VIDEO!

Maria Henrikson/Jelviro og med Malin Nagel som groom vant dagens dressurklasse CAI3* Single Horse ved Exloo, Nederland. (Foto: Ingeborg Gjerdrum Foshaug)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Endelig fikk vi til det vi kan på dressurbanen, fastslår kusken selv etter dagens innsats sammen med sin Jelviro (Stuurboord/Patijn) og Malin Nagel som groom. Etter å ha innkassert 45,56 i straff la den norske ekvipasjen seg i ledelsen – og holdt det hele veien til CAI3*-klassen var slutt. Det ga en strålende seier i sesongens aller første internasjonale stevne for kusken – og hun slo like godt til med en personbeste i internasjonal sammenheng også.

-Vi hadde ingen forventninger i forkant av denne starten, men ville bare komme i gang med sesongen tidlig. Jelviro har utviklet seg fint i vinter, og vårt laveste nivå er nå mye høyere og han er mer stabil, forteller kusken selv. – Gårsdagen var som en vanlig første dag på et nytt sted – med en veldig spent og stresset hest. Vi holdt fast i planen vår og fikk ham på plass til start i dag – og han var så fin å kjøre der ute på banen!

Andreplassen gikk til nederlandske Larissa Jansma med 46,89 i straff.

To norske kusker til er på deltagerlisten i Nederland – Liss Irene Kosmo Gylseth/Blikra Admiral Doffen deltar i enbet ponni CAI2*, mens Øivind Mikkelsen/Kraneveld's Giovanni deltar i enbet ponni CAI3*. For Liss Irene, som er på vei mot en VM-kvalifisering har hun gjennomført etter planen – fasit ble 57,91 i straff og en niendeplass i dagens klasse, mens Øivind må vente helt til klokken 17:19 med å vise hva han kan.

Start- og resultatlister