Se og lær

- Vi ryttere har konstant mye å lære, og også av å undervise andre, sier verdenskjente Marlon Zanotelli. Nå er den beskjedne brasilianske topprytteren på plass under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm som rytter og trener, men byr også på sprangclinic torsdag kveld.

av
Sille Kasin
En entusiastisk Marlon Zanotelli etter internasjonal Grand Prix-seier ser frem til å møte det norske publikummet igjen under torsdagens clinic på NOVA Spektrum. Arkivfoto: NRYF

Etter karrierens første norgesvisitt under fjorårsutgaven av Kingsland Oslo Horse Show lovet Marlon Módolo Zanotelli at det ikke var siste gang han gjestet Norge. Og etter dette har han virkelig holdt ord, for det har allerede blitt flere nye norgesturer på det sympatiske rytterikonet. I juni bidro nemlig 34 år gamle Zanotelli til populær Nations Cup-seier for Brasil under tradisjonsrike Norway Grand Prix i Drammen. Og deretter gjestet rytteren som nå ligger som nummer åtte på FEIs verdensranking, nok en gang verdenscupåpningen på Telenor Arena.

Nå er Marlon Zanotelli på plass som norgesgjest igjen – og denne gangen altså både for selv å ri, og også for å undervise andre under Norwegian Horse Festival. Torsdag kveld kokken 20:00 entrer den avholdte rytteren og treneren som også har norske Ingrid Gjelsten i stallen sin, NOVA Spektrum, den tidligere Varemessen på Lillestrøm. Her er han klar til virkelig å by på seg selv gjennom å dele sin kunnskap om sprangridning og horsemanship med andre - og ikke bare med de utvalgte rytterne som deltar og rir under selve clinicen, men også med alle oss øvrige benkeryttere. Vi har med andre ord virkelig alle noe å se frem til, og her blir det bare å kjenne sin besøkelsestid, suge til seg og lære.

Sprangclinic med en av verdens fremste ryttere er sjelden vare. Torsdag inviterer Marlon Zanotelli til clinic under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm. Arkivfoto: NRYF

Billetter til Norwegian Horse Festival finner du her, og billetter kan også kjøpes i døren:

Norwegian Horse Festival hjemmeside: