Satte Kari Eiesland en verdensrekord?

Noen rekorder er mer spesielle enn andre – og mon tro det ikke ble satt en meget spesiell verdensrekord siste helgen i oktober, ved Halloweenrittet i regi av Gyland Hestesportslag. Kari Eiesland var en av helgens deltagere i distanserittet der – og det var også fem av hennes barnebarn!

av
Rebecca Ballestad-Mender
Å ri med fem barnebarn i ett og samme distanseritt må være bortimot verdensrekord - her er bestemor Kari Eiesland sammen med sine barnebarn og deres ledsagere, fra venstre Isabella/Ingstrups Sara, Willy/Royal Togram Mikado, Lisa Flage (mor til Isabella og Willy)/May Diva, Katharina Fenna Hartemink med Smj Pershan (ledsager), Kari Eiesland/Habib, Marie/Cocio, Kine Belland/Lanners Inferia og Thea/Bobelina. Alle foto: Alf Magne Sjøveian

Kari Eiesland er mye – på dagtid er hun i farten som landbruksansvarlig i Kvinesdal kommune. Øvrige timer av døgnet vier hun i stor grad hestesporten – hun er medlem i Sportsutvalget distanse, hun er dommer, banebygger, arrangør for Gyland Hestesport og rytter.

OG hun er mamma og bestemor. Nettopp de to funksjonene kommer ryttersporten sterkt til gode, over flere generasjoner. Kari har to døtre som rir på internasjonalt nivå, Kine Belland og Rita Eiesland Holen – og de igjen sørger også for solid rekruttering til sporten sammen med sin bror Arve. Kanskje blir det et eget lag til VM om noen år?

Kari Eiesland tar rekruttering på alvor - to døtre på internasjonalt nivå og nå 5 barnebarn på hesteryggen som distanseryttere.

Kari og de fem barnebarna

Halloweenhelgen bar det ut i naturen rundt Gyland travbane for hele storfamilien. Kari selv red LD 20 km på hesten Habib, og på litt varierende distanser, fra 5 km til 20 km, red også hennes barnebarn Thea (4 år) med Bobelina, Isabella (5 år) med Ingstrups Sara, Ida (5 år) med Lanners Inferia, Marie (7 år) med Cocio og Willy (8 år) med Togram Royal Mikado.

Unge som de er handler det naturlig nok ikke om konkurranse, men om barneidrett, og samtlige red med ledsagere – Kine og Kari var blant de som stilte opp der. Den mannlige delen av familien, både i form av fedre og bestefedre, tro til som groomer.

-Ja, hele familien var engasjert i dette, smiler Kari.

Hele familien var engasjert, her rir Isabella Eiesland Flage/ Ingstrups Sara med mamma Lisa Flage/May Diva som ledsager.

Ingenting slår å se gleden hos de minste

Familien Eiesland har lang fartstid over lange distanser, på toppnivå – med deltagelser i både EM og VM.

Kari fastslår imidlertid:

-Å se alle disse små delta, fullføre og kose seg med distanseridning er det aller gøyeste!

Med en slik familieinnsats i et distanseritt må det kunne stilles spørsmål om ikke dette kvalifiserer til definisjonen verdensrekord. Det er i hvert fall ikke hverdagskost, med en bestemor og fem barnebarn i ett og samme distanseritt!

Kari har fulgt sine døtre på de store tingene, som VM og EM. Men et lite ritt på Gyland overgår det meste: -Å se alle disse små delta, fullføre og kose seg med distanseridning er det aller gøyeste!

Vil hun sette ny rekord om noen år?

Det er forøvrig ikke umulig at Kari vil kunne slå sin egen verdensrekord om noen år. På listen over barnebarn (per i dag) står nemlig to til, de er totalt 7– yngstemann er imidlertid bare noen uker gammel, så det vil gå bittelitte granne tid før Kari er ute og rir med dem alle sammen.

Thea på 4 år er ikke yngste barnebarn - to til har kommet til verden. Så om noen år kan Kari slå sin egen rekord!