Samlet seg for trening: Stort oppmøte på Stav kjøre- og rideklubb

Stav kjøre- og rideklubb inviterte både klubbmedlemmer og rideklubber i omegn til en dag med Mounted games lørdag 26 mars på Stavplassen litt nord for Lillehammer. Treneren for dagen var Veronika Kjensli Strøm fra Oslo som hadde tatt en dagstur oppover. Og gjett om det var stort fremmøte av både store og små ryttere!

Glade deltagere ved Mounted Games-trening på Stavsplassen ved Stav Kjøre- og rideklubb i helgen. (Foto: Anne Kjensli Strøm)
av
Ekstern part

Tekst: Anne Kjensli Strøm, Rebecca Ballestad-Mender

21 ryttere med varierende rideerfaring – og alder, hester og ponnier med av og på-knapper, noen som gruet seg og noen som gledet seg – disse fylte lørdag den flotte ridehallen Stav kjøre- og rideklubb disponerer på Stavsplassen. Hippodromen, som ridehallen heter, var fantastisk med filt og sandbunn.

Flotte Hippodromen på Stavsplassen ga topp forhold for en god treningsdag med Mounted Games. (Foto: Anne Kjensli Strøm)

Lek, moro og mestringsfølelse

Oppgaven for dagen var å skape lek og moro i trygge rammer og å gi rytterne mestringsfølelse, og det så ut til å være «mission complete» på denne oppgaven etter meldinger på Instagram etter dagens økter.

Elevene fikk klare og tydelig instruksjoner om hvordan hver oppgave skulle utføres og i Hippodromen var det mye godt utførte oppgaver fra alle elevene.

Lek og moro i trygge rammer ga mestringsfølelse for kursdeltagerne. (Foto: Anne Kjensli Strøm)

De minst erfarne fikk prøve slalåm mellom stolper, flytting av kopper, flytting av «isbokser» mellom tønner og flytting av flagg. De litt mer erfarne fikk i tillegg prøve ponnipar og opp-plukk av avkuttede flasker med pinner fra hesteryggen. De voksne fikk prøve seg på samme øvelser, men jobbet sammen som et lag og i tillegg fikk de skviset inn noen flere øvelser i tillegg.

Instruktøren selv ble utfordret av deltagerne til å ri en av ponniene som var med på kurset – og her ble det selvfølgelig «challenge accepted» fra Veronika. Veronika loset ponnien både gjennom slalåm, mug shuffel og liter lifter. Ponnien forstod fort hva det handlet om med rutinerte Veronika i salen. -Ponnien var rask så fort han skjønte han fikk lov til å løpe, sa en andpusten Veronika etter økten.

Alle vi snakket med var veldig fornøyde med dagen, men mest latter var det nok i «+29 års» gruppen hvor hestene iblant la inn litt glade bukkesprang i øvelsene i tillegg, men rytterne utførte oppgavene med tungen rett i munnen og i god stil.