Samlet for sporten ved FEI Sports Forum

I to år har det årlige FEI Sports Forum vært digitalt grunnet pandemien – nå er restriksjonene endelig lagt på hyllen, og representanter fra hele verden er til stede i Lausanne nå for to dager med sport. – Det har vært en lang og interessant første dag, sier NRYFs president Tore Sannum i Lausanne.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Mandag 25. april og tirsdag 26. april arrangeres FEI Sports Forum 2022. (Foto: Privat)

FEI Sports Forum ble i dag innledet med diskusjoner rundt OL og Paralympics i Paris 2024 og reglene der, både innen sprang, feltritt, dressur og para-dressur.

FEI oppdaterte i dag også rundt FEI World Championships 2022 i Herning, i Pratoni del Vivaro og Verona og deres digitale kampanjer og planer for å engasjere hestesportsfolket verden rundt ble presentert.

-I dag har det vært presentasjon, diskusjon og gjennomgang av OL-formatene og kvalifiseringssystemer til OL og Paralympics i Paris. VM-arrangørene i Herning, Roma og Verona ga sin statusrapport og FEIs kommunikasjonsavdeling gikk igjennom digitale markedsføringsprosjekter. Det har vært en lang og interessant dag, fastslår NRYFs president Tore Sannum sammen med Trond Asmyr i Lausanne. (Foto: Privat)

Dag to av Sports Forum står diskusjon av FEI Event Standards på planen. Målet med FEI Event Standards er å identifisere grunnleggende tekniske aspekter ved FEI arrangement og utvikle systemer som skal sikre at disse møter alle forventninger.

Neste punkt på programmet er full revisjon av FEI Veterinary, Eventing, Dressage og Para-Dressage rules.

Årets Sports Forum markerer også 100 års jubileet til FEI. Deres motto «Shaping the future together” vil være sentralt gjennom alle diskusjonene.

I fjor var en del av Sports Forum viet hestepasserne, og i år vil det være en offisiell signering av en intensjonsavtale mellom FEI og foreningen for internasjonale hestepassere. FEI påpeker at dette er en milepæl for yrkesstanden og en viktig del av sporten som spiller en stor rolle for hestevelferden.

Mer om samt live-streaming fra FEI Sports Forum 2022 her