Sahra nummer 11 i kürfinalen

15 ryttere i U25-klassen red i dag sin Grand Prix Freestyle under Nordisk Baltisk Mesterskap på Flyinge i Sverige. En norsk rytter var med der – Sahra Edseth Solbakken med Kronborg’s Highlight. Seniorrytterne har også innledet sitt mesterskap.

Sahra Edseth Solbakken/Kronborg's Highlight. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Sara og hennes 16 år gamle fuks e. Hochadel/Riccione innkasserte 66,400 % sammenlagt etter et fint program, med henholdsvis 63,800 for det tekniske og 69 blank for artistisk. Det ga en 11. plass i klassen. Det ble dobbelt dansk i toppen – Laura Kristine Thorup/Blue Hors Veneziano (Vivaldi) seiret med 76,255 % foran Sandra Aagaard Hyrm/Heslegaards Rismon (Heslegård’s Rubin/Heslegård’s Louis, oppdretter Heslegård Stutteri) som fikk 72,275 % og svenske Evelina Söderström/Cilantro (Johnson/Blue Hors Hertug, oppdretter Ylva Joyce) med 71,715 %.

Seniorene har innledet sitt mesterskap

De norske seniorene hadde sin første tur innenfor railen i dag, og i denne Grand Prix-klassen ble det litt stang ut for de norske deltagerne. Grete Bergstrøm/Felicia (Florencio 2/Zardin Firfod, oppdretter Vibeke Wethje) red inn 63,326 %. Piaff, passage og overgangene her trakk litt ned og de misset litt på ryggingen, ellers var det et stødig program. Therese Bragstad/Double Donnerhall viste en fin travdel, med litt utfordringer i overgangene piaff og passage. I galoppen ble det noen dyre misser og ekvipasjen endte på 62,370 %, Karen Helene Gjerde/Floridor (Blue Hors Hotline/Classic, oppdretter Anders Seeman) fikk 62 % blank etter et jevnt program, men Floridor manglet i dag litt energi og strevde litt i piaff og i overgangene piaff og passage.

Anniken Hals/Centano (Crelido/Come Back II, oppdretter Finn Christensen) lyktes ikke med ryggingen i dag og det trakk ned. Første passagen var ikke helt på plass, så gikk det bedre ved neste mulighet. Dommerne var ikke helt enige i vurderingen av denne ekvipasjen, der E-dommeren lå en god del lavere enn de øvrige. Samlet ble resultatet 61,891 %.

Etter endt dag for seniorenes del, ligger de i nedre del av resultatlisten. Sammenlagt har Danmark tatt teten, foran Sverige og Finland foran Norge. Tirsdag er det tid for freestyle.

Dagens individuelle vinner ble svenske Johanna Due Boje/Mazy Klovenhoj (Bocelli/National Zenith xx) med 71,043 %.

Resultater