Så godt å ha våre ryttere på hjemmebane

Det norske VM-laget, supplert av Cathrine Rasmussen er i helgen i Oslo og Telenor Arena. Fredag ettermiddag fikk publikum se dem i aksjon i Grand Prix – det å se våre beste ryttere på hjemmebane, det er bare noe helt ekstra! Vinner av klassen ble Isabel Freese/Total Hope: - Det er veldig hyggelig å ri hjemme igjen, og jeg er veldig fornøyd med min hest i dag – så godt å kjenne at vi har gjort hjemmeleksa vår etter VM, sier Isabel.

av
Rebecca Ballestad-Mender
-Deilig å være hjemme igjen, og jeg er bare så fornøyd med hvordan han gjorde det i dag, sier Isabel Freese om sin hest Total Hope etter seieren i Grand Prix-klassen fredag. (Foto: NRYF)

Isabel Freese og hennes berømte avlshingst Total Hope (Totilas/Blue Hors Don Schufro) var første ekvipasje til start – og det var bare herlig å følge, fra start til slutt. Mykt, smidig, spenstig og harmonisk fra hov til ørespiss – korrekt og godt gjennomført steg for steg – dommerne belønnet ekvipasjen med velfortjente 77,467 %.

Cathrine Rasmussen har også en deilig hest i sin Zoulmate (Zack/Donnerhall) – en edel, langbent og elegant hingst som er ganske fersk på Grand Prix-nivå, men som har mange gode momenter som lover godt for fremtiden. Dagens innsats ga 68,867 % fra dommerpanelet bestående av Maja Farup som hoveddommer sammen med Torunn Knævelsrud og Trond Asmyhr.

Det skal relativt mye til for at to ekvipasjer ender på helt lik prosent, men i dag klarte Cathrine og Mathilde Merethe Klaesson nettopp det – 68,867 % lyste også på tavlen etter Mathildes ritt på sin edle Sandbæks Rio-El (Skovens Rafael/De Noir). Dermed ble det delt andreplass på disse to.

Trude Hestengen fulgte hakk i hæl med 68,533 % med sin VM-hest Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town S) og ble nummer fire foran svenske Mattias Jansson/Constantine P (Dorn Dorn/Hierarch) og Catarina Hjärpe/Cerina E (Saffraan/Harald), også hun fra Sverige.

77,467 velfortjente prosengpoeng gikk til Isabel Freese og Total Hope. (Foto: NRYF)
Cathrine Rasmussen/Zoulmate ble nummer to med 68,533 %. (Foto: NRYF)
Og nummer to, med 68,533 %, ble også Mathilde Merethe Klaesson/Sandæks Rio-El. (Foto: NRYF)
Trude Hestengen/Christanslund Fürstino ble nummer fire i klassen. (Foto: NRYF)

Perfekt å ri i Oslo

For Isabel var det et aldri så lite comeback på hjemmebane i Norge: - Det er veldig koselig å ri hjemme igjen, jeg har ikke vært hjemme på lenge, jeg har ikke ridd her på over 20 år. Så vi tenkte at når vi hadde denne muligheten, så ville vi ta den!

En Grand Prix-klasse som invitasjonsklassen i en arena som Telenor Arena, passet perfekt for landslagsekvipasjen. Etter en sesong i år med relativt få starter grunnet hingstens popularitet som avlshingst, der resultatene var særdeles gode, ble ikke VM i Herning det mesterskapet de så for seg. Et program til velfortjente drøye 77 % i dag kjentes derfor ekstra godt.

– Det passet derfor så fint med Oslo nå, det er en veldig fin arena, jeg ville gjerne kjenne på litt atmosfære – sjekke at vi kunne finne tilbake til hverandre. Og han kjentes super ut, han var hos meg – jeg er bare så fornøyd med hvordan han gjorde det i dag.

Følelsen Isabel fikk i dag, gjorde henne godt.

– Jeg er veldig glad, man blir virkelig glad – han er en hingst, en kjent bedekningshingst og så gikk det ikke etter forventningene i Herning, innleder rytteren. -Dette er en fin erfaring for oss her før vi begynner med World Cup eller store stevner – vi fikk kjenne på at vi har gjort hjemmeleksa vår, at vi har fått litt selvtillit igjen etter Herning. Vi var faktisk litt knekte etter det – så dette var helt perfekt å gjøre dette her nå!

-Vi fikk kjenne på at vi har gjort hjemmeleksa vår, at vi har fått litt selvtillit igjen etter Herning, sier Isabel. (Foto: NRYF)

Vil vise frem en ny freestyle på lørdag

Isabel ser også frem til lørdagens freestyle, med enda mer trykk og atmosfære. – Hingstene er jo vant til mange publikummere og mye stemning, men det er noe ganske annet å vise dem frem i et hingsteshow enn å ri en klasse. Vi gleder oss til i morgen, vi har en ny freestyle som jeg bare har ridd en gang før i Tyskland – den er vanskelig, men vi gleder oss!

Grand Prix Freestyle begynner lørdag klokken 11.30.

Start- og resultatlister

En viktig del av teamet er hestepasseren. -Christin Geske har vært min groom i åtte år, og hun har jobbet 19 år for Shockemoehle - hun er verdens beste groom, forteller Isabel. (Foto: NRYF)