Ryttersporten på det olympiske programmet i 2028

I 2028 arrangeres sommer-OL i Los Angeles, USA. I desember la Den internasjonale olympiske komité frem sin plan, der ryttersporten var blant de 28 idretter som ble foreslått å være på programmet. Nå er det bekreftet at ryttersporten blir en av idrettene under mesterskapet.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det blir ryttersport i OL i Los Angeles 2028. (Foto: FEI/Christophe Taniére)

Vinter-OL i Beijing er nå i gang – og i den forbindelse ble programmet for Los Angeles 2028 offentliggjort av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

-Vi er glade for å få denne bekreftelsen, det er en anerkjennelse av den verdi sporten bidrar med og den arven den representerer i olympisk sammenheng, sier president i FEI, Ingmar De Vos, i en pressemelding i dag. - Dette er imidlertid bare den første av en rekke viktige avgjørelser, fortsetter presidenten.

I 2023 vil det bli klart hvilke disipliner innen ryttersporten som skal være en del av lekene i Los Angeles, mens flere andre avgjørelser gjøres først etter OL i Paris 2024.

Los Angeles var vertsby for sommer-OL også i 1984. Norge ble der representert i sprangridning ved Ove Hansen og Sancerre.