Rundet 100 km i CR-Cup

-Det er kjempestas, forteller Kari Eiesland etter at hun i helgen rundet 100 km i Clear Round Cup, og kunne motta en T-skjorte som bevis.

En gruppe ryttere under LC lørdag. Kari Eiesland og Smj Pershan er bakerst til høyre. Foto: Arild Neset
av
Trine Meiningen

I helgen arrangerte Froland Rideklubb D-stevne i distanse, Vårsleppen, med LD og LC Clear Round. Det var kun 13 deltagere totalt i de to klassene, men flere fikk påfyll av cuppoeng. I den nye Clear Round Cup (CR-Cup), får rytterne en T-skjorte med logo når de har ridd 100 km og oppnådd 100 poeng. Det fikk Kari Eiesland lørdag. Før stevnet hadde hun 90 poeng, og nå har hun 130 poeng.

Aktiv distansefamilie

-Det var kjempegøy å få T-skjorta. Nå kan jeg bruke den og reklamere for CR-Cup, smiler Kari Eiesland (55) fra Gyland Hestesportslag. Hun har hele tiden vært aktiv rytter.

-Jeg rir CR for å holde hesten min i trening. Jeg har døtre som rir han i større stevner, forteller Eiesland. Det er også en annen god grunn til at Eiesland rir Clear Round-klasser.

-Av de 13 startende var seks fra vår familie. Jeg har barnebarn som alltid trenger ledsager, så jeg har valgt bort fri fart, og derfor får jeg mange poeng, sier Eiesland. Hun red 40 km lørdag, og planen er å holde Smj Pershan i gang.

-Forhåpentligvis skal han gå på mesterskapsnivå. Det er min hest, men min yngste datter, Rita, skal ri 120 km i Sverige 24. april, forteller Eiesland. Rita skal etter planen også ri hesten i nordisk mesterskap på hjemmebane i juni.

-Da er jeg groom og arrangør, smiler Eiesland, som også er medlem i Sportsutvalg distanse.

Resultater

Clear round Cup Distanse

Clear Round Cup (CR-cup) Distanse er en utvidet introduksjon til ridesportens gren distanse for ryttere fra det året de fyller 17 år