Rir videre med VM i blikket

-Våre pararyttere var der vi trodde de skulle være, og en som helt klart er på vei mot VM er Jens Lasse Dokkan, fastslår landslagsleder Ingeborg Simensen i etterkant av Norway Open Dressage og paraklassene på hjemmebane ved Epona Ryttersenter. Våre pararyttere rir videre med VM i blikket – første helgen i juni er det tid for siste uttaksstevne til det store mesterskapet i Danmark i august.

Jens Lasse Dokkan sørget under Norway Dressage Open at også Cypres er VM-kvalifisert, i tillegg til sin førstehest Aladdin. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ingeborg Simensen fulgte pararytterne ringside under stevnet på Epona. Danmarksbaserte Jens Lasse Dokkan hadde med seg begge sine to hester til Kristiansand. Førstehesten Aladdin var akkurat der han skulle være og tok i land svært gode prosenter, men også «pensjonisten» Cypres – 19 år i år - viste at formen og kvaliteten er på plass.

-Cypres har ikke vært ute på konkurransebanene siden 2019, men Jens Lasse viste henne riktig godt frem i Kristiansand og sørget for å ri inn kvalifisering til VM også med denne hesten. Dermed har Jens Lasse en riktig god reservehest i bakhånd også, sier Ingeborg.

Med Cypres har Jens Lasse Dokkan en riktig god reservehest til VM i Herning. (Foto: NRYF)

Gode ting å bygge på

For Anita Hennie Johnsen og hennes Lindegaard Lucky innebar Epona sesongdebut. – Anita var ikke ute internasjonalt i fjor, det var godt å se at hun er der hun var sist. Anita er så absolutt en VM-kandidat, og hun er blant de som skal ri i Kronenberg i juni, hvilket er siste uttaksstevne til VM, forteller landslagslederen.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky. (Foto: NRYF)

Håpet er å kunne stille et lag, og også Stine Skillebekk er en rutinert rytter som er aktuell sammen med sin Calique V.

Stine Skillebekk/Calique V. (Foto: NRYF)

Dagene på Epona innebar gjensyn med noen som ikke har vært ute på en stund – og det var også noen nye pararyttere som gjorde sin internasjonale debut.

Inger Line Brath/Quallwesto. (Foto: NRYF)

-Vi hadde tre stykker som ble klassifisert internasjonalt i forbindelse med stevnet; Signe Christine Forberg Lillerud, Oda Finnanger og Karine Vassbotn Hestholm. Inger Line Brath har vært grad 5 før, men på Epona ble hun reklassifisert til grad IV. Det var riktig bra at disse rytterne fikk prøve seg, Norway Open Dressage var en god erfaring å ta med seg – og for disse er nordisk mesterskap i juni et mål de satser mot, fortsetter Ingeborg mens hun legger til at pinsestevnet på Tanum vil være et observasjonsstevne i forhold til pararytterne og Nordisk.

Signe Christine Forberg Lillerud/Dakota. (Foto: NRYF)

-Vi har fine ting å bygge videre på, det så vi. Signe har internasjonal erfaring fra sin juniortid, Oda er fersk og har en ung hest – den er bare seks år og trenger rutine. Det er 10 år siden Karine sist var ute internasjonalt og Inger Line har gjort det bra nasjonalt – det var gøy at hun fikk vist det frem internasjonalt også. På Epona møtte vi også gode ryttere, det var danske toppryttere og det var flinke, nye svenske ryttere. Det er fint å få litt målestokk på denne måten, få møte internasjonal elite på hjemmebane. Vi har en god gjeng – og vi ser fremover mot en spennende sesong.