Sprang

Rir for Norge på nasjonaldagen

Ikke mindre enn to norske lag skal stille til start i Longines EEF Series på selveste 17. mai – et lag ved anlegget til Stutteri Ask i Danmark og et lag ved nederlandske Peelbergen Equestrian Centre. Det som skjer i Danmark, vil få betydning for Norges poeng-status i serien.

hest / Norges Rytterforbund
To norske lag skal i ilden i nasjonshopping på selveste 17. mai - i Danmark og i Nederland. (Illustrasjonsfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ikke alle får gått i tog og spist is og pølser 17. mai, men muligheten til å høre «Ja, vi elsker» er der når de to norske lagene tar fatt på lagoppgavene sine på nasjonaldagen. I Danmark er det Pål Flam, Ingrid Gjelsten, Geir Gulliksen og Therese Søhol Henriksen som inngår i laget, i Nederland stiller Marit Haarr Skollerud Cox, Cirsten Cecilie Dohrmann, Cecilie Hatteland, Oda Charlotte Lyngvær og Simon Rahbek Yde.

Tilskudd til 17. mai festen

Med to nasjonshoppinger på nasjonaldagen, er det duket for å krydre 17. mai festen med spenning og firbent sport. I Danmark har Norge, som deltar i region Nord, sin første sjanse til å ta poeng i denne serien. Det norske laget konkurrerer poengmessig her mot Danmark, Finland, Latvia, Litauen, Polen og Sverige. Klokken 16.00 begynner første runde Longines EEF Nations Cup Martofte, andre runde begynner 18.30.

Start- og resultatlister Stutteri Ask, Martofte

Ved Peelbergen Equestrian Centre går startsignalet litt tidligere – første runde begynner klokken 15.00. Her er det nasjoner som er i region vest som rir om poeng.

Start- og resultatlister Peelbergen

Hinderhøyden i nasjonshoppingen ligger på 1,45 m, og resultatene gir også individuelle poeng på verdensrankingen.

Foto: NRYF

Veien til Warszawa

Europa er delt inn i fire regioner, og i hver region arrangeres det to kvalifiseringer på CSIO3*-nivå. Basert på poeng i de respektive regionene, vil topp fem-lagene i region sør og region sentral kvalifisere til den første semifinalen, mens topp fem fra region nord og region vest kvalifiserer til semifinale 2. For Norges del betyr dette at hvis de får poeng nok, blir deres semifinale i Deauville, Frankrike, i løpet av stevnehelgen 19.-23. juni.
De ti beste lagene fra begge de to semifinalene går deretter videre til EEF Series Final, et CSIO4*-stevne som går i Warszawa 5.-8. september.

Etter innsatsen på nasjonaldagen ved danske Stutteri Ask, får Norge ytterligere én mulighet til å innkassere poeng på sin vei mot Warszawa – det skjer på hjemmebane i Drammen fredag 7. juni.

Se mer om Norway Grand Prix/Longines EEF Nations Cup of Drammen her

hest / Norges Rytterforbund
Hold av helgen 6.-9. juni for Norway Grand Prix i Drammen - og Longines EFF Nations Cup of Drammen fredag 7. juni. (Foto: NRYF)

Relaterte artikler