Riktig fin dressurkjøring

Jeg gleder meg virkelig til en fin mesterskapshelg på Sørlandet, slo Linn Støkken Nilsen fast for få dager siden. Nå er årets NM kjøring senior og par i full gang, og ordene til NRYFs landslagsleder kjøring har vist seg å holde stikk, for første mesterskapsdag ble virkelig en veldig fin dag.

av
Sille Kasin
Etter første mesterskapsdag under NM kjøring hest ligger Wenche Johannessen og hennes Saturn der vi ofte er vant til å se dem - som leder av mesterskap. Arkivbilde: NRYF

- Det har vært en veldig fin dressurdag, og arrangøren – Sørlandsparken Rideklubb – er også veldig flink, bekrefter Linn Støkken Nielsen. Selv har den norske landslagslederen i kjøring tatt veien fra Danmark å overvære mesterskapet.

Sørlandsparken Rideklubb inviterer til mesterskapsfest på Epona Ryttersenter og Sørlandsparken Travpark tre hele dager til ende, og byr samtidig også på utdanningsklasser gjennom stevnehelgen. Denne fredagen har dressurkjøring stått på programmet, etterfulgt av fartsfylt maraton i morgen. Søndag kjøres det presisjon, og deretter avsluttes det hele med høytidelig premieseremoni for de nye norgesmestrene 2022.

Etter første mesterskapsdag ligger Wenche Johannessen fra Ekeberg Rideklubb i tet i seniorenes mesterskap for hest med Engkildegårds Rts Saturn – med Maria Henriksson med Jelviro fra Hedemarken Ridelag som foreløpig nummer to og Øivind Mikkelsen med Cartoon Hedegaard fra Trollheimen Køyre- og Rideklubb som nummer tre så langt.

Blant kuskene som starter NM senior ponni, topper Simon Lande og Dalbys Maisol fra Sylling Rideklubb listene etter første gren er unnagjort. Som foreløpig nummer to ligger Ina Steiro Herstad og Glitur fra Herstad fra Eid Ride- og Køyreklubb, mens Lise Irene Kosmo Gylseth og Blikra Admiral Doffen fra Okstindan Hestesportklubb holder tredjeplassen.

- Wenche og Maria kjørte veldig flotte dressurprogram i hesteklassen og ligger godt an foran de andre i klassen, forteller Linn Støkken Nielsen. - I ponniklassen leverte Simon et veldig fint program og ligger altså som nummer én, bekrefter hun og legger til: - Det har vært mye fin kjøring i dag, så nå gleder vi oss til fortsettelsen her på Sørlandet.

Resultater: Driving results Norgesmesterskap kjøring 2022 (horsedriving.fr)