Råsterkt av Mira

19 år gamle Mira Høidal debuterer denne helgen på 5-stjerners nivå. Å ri på dette nivået og å prestere har hun alltid drømt om – og denne helgen har Mira satt drømmen ut i livet. I dag red hun inn en sterk syvendeplass i CSI5*-W 1,55 m presentert av Kingsrød Trading. Vinnerekvipasjen ble tyske Marcus Ehning/Diathago.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Mira Høidal/Bolewybawn Aasha med sterkt resultat i CSI5*-W 1,55 m. Foto: NRYF

Syv ekvipasjer gikk feilfritt i dagens CSI5*-W 1,55 m – Mira Høidal var eneste norske av dem. Marcus Ehning, en levende legende, viste hvor lett det kunne gjøres i omhoppingen – først ut og helt feilfri satte han press på sine konkurrenter. Kun irske Harry Allen/Carlo og brasilianske Rodrigo Giesteira Almeida/Jorden van de Kruishoeve klarte å holde nullen, men Ehning og hans Diathago var suveren på tiden og tok seieren.
For Mira Høidal ble det en liten bom ned, men en glitrende god runde ble det på henne og Bolewybawn Aasha.

Vinner i klassen ble tyske Marcus Ehning/Diathago. Foto: NRYF

Det var en spent Mira som møtte til start i Telenor Arena i dag:
-Jeg var veldig nervøs, var nervøs da jeg la meg i går, jeg gruet meg, forteller Mira. - Men så gikk jeg banen og så at det så ganske greit ut selv om det selvfølgelig var tekniske vanskeligheter, det var korte distanser, lange distanser og det kom fort, men utover det så synes jeg banen var veldig fin.

Hun fortsetter: - Jeg merket allerede da jeg kom i gang, på hinder 2 og 3, at jeg hadde en god rytme, da kunne jeg senke skuldrene litt. Da ble jeg veldig fornøyd, fornøyd med at jeg klarte å holde den gode rytmen.

Å ri på det høyeste nivået, blant de beste – og prestere – det fastslår den unge rytteren at har vært en drøm.

-Å ri på dette nivået, det er kjempekult, det er det jeg alltid har drømt om – å ri på dette nivået og prestere, det har virkelig vært en drøm for meg, det har vært utrolig gøy med Aasha nå å kunne være med og snuse litt på det litt større klassene.

Søndagen i Telenor Arena begynte med CSI2* 1,20-1,40 m klasse presentert av Busscharter. Her gikk svenske Carl-Walter Fox/Dior til topps, med irske John Hickey/Namorado of Colors på andreplass foran Veslemøy Bjørgan/Miss Quickly og Hanna Cecilie Wicklund/Infinity HST.

Søndagens CSIAm 1,20 m klasse presentert av Borg Bygg AS ble vunnet av Emma Tallulah Behn/Fetoucha foran Nora El Sayed Hansen/Assira og Marthe Øya Stokka/Paoloa Ladies Choice.

Resultater