Råsterkt av Johan-Sebastian i verdenscupen

Dobbelt null, syvendeplass og 10 verdenscup-poeng. Johan-Sebastian Gulliksen slo til i Verona i dag sammen med Harwich VDL.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest sprang
Johan-Sebastian Gulliksen og Harwich VDL slo til med sterk plassering i verdenscupen i Verona idag. (arkivfoto: NRYF)

Kun åtte av et startfelt på 40 ekvipasjer holdt nullen i det som banebygger Uliano Vezzani servertde som en teknisk krevende grunnomgang i italienske Verona i ettermiddag, da Longines FEI Jumping World Cup ™ , den fjerde kvalifiseringen i den vest-europeiske ligaen, sto på programmet.

Stilfullt og velfortjent dobbelt-null

En av dem var Johan-Sebastian Gulliksen, med sin gullhest fra NM og EM-makker Harwich VDL. Sammen fikk de en god flyt i grunnomgangen, til tross for at Harwich er en stor type hest i forhold til den relativt lille banen i Verona. Innsatsen var vel verd en null i protokollen – og det ble det, med en strålende glad rytter etter målpassering.

Europamester Steve Guerdat satset på en god tid i omhoppingen, og han 14 år gamle vallak var i høyeste grad med på det. Venard de Cerisy (Open Up Semilly/Djalisco du Guet) vred seg over hindrene og hjalp sin rytter til solid ledelse på tiden 37,60 sekunder foran belgiske Nicola Philippaerts/Katanga v7H Dingeshof (Cardento/Tornedo FCS) på 39 blank.

Gulliksen red ut, satte opp tempoet og satset friskt og stilfullt med sin vallak e. Arezzo VDL/Darco, men standarden sveitseren satte tidsmessig var krevende for den store vallaken. Nullen satt derimot sikkert som banken og runden var en nytelse å se.

Riktig fint var det også å følge britiske Ben Maher tøyle sin Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy/L’Arc de Triopmhe) i omhoppingen – nesten lekende lett, herlig stilfullt og uten at det så risikofylt ut satt nullen på 37,45 sekunder – og det skulle gi seier i klassen.

Dette var utrolig gøy

For Johan-Sebastian og Harwich ledet innsatsen til en råsterk syvendeplass. Med det fikk han 10 velfortjente verdenscuppoeng, og han ligger nå som nummer 24 i sammendraget.

Duoen Johan-Sebastian og Harwich har bare vist seg sterkere og sterkere i sesongen, og dagens resultat var ikke helt overraskende – men ikke desto mindre svært gledelig. Glad var også rytteren selv. - Jeg er veldig fornøyd, han hoppet helt fantastisk, i begge rundene. Grunnomgangen var vanskelig og krevende – men Harwich var helt rå, og dette var utrolig gøy!

Resultat

Sammendrag

Relaterte artikler