Råsterk norsk ponnitriumf og mye annen glede

Falsterbo Horse Show er godt inne i sin andre uke, og norske sprangryttere viser med all tydelighet at de trives til start i Skåne under Sveriges største hestefest. - Og ponnirytter Mikkel Fredin Nilsen, han er for tiden i en klasse for seg selv.

Mikkel Fredin Nilsen og Attyrory Warrior hopper fra triumf til triumf - nå senest med seier både i kvalifisering og finale i NAF Five Star Magic Pony Grand Prix. Arkivfoto: Privat
av
Sille Kasin

Mange spennende poster står som vanlig på programmet under andre midtuke av Falsterbo Horse Show. Unge tobente utøvere har fått prøve seg både på ponni og hest i sine to Grand Prix-plasser, og i tillegg er det nå også klart hvilke av de fem- og seksårige spranghestene som er videre til årets finaler i Folksam Open. 20 ekvipasjer har også gjort opp seg i mellom i den super populære amatørturen.

Norsk ponniseier to dager på rad

At Mikkel Fredin Nilsen og Attyrory Warrior viser storform på Falsterbo, kommer ikke akkurat som noen overraskelse. For man går jo ikke til topps som nordisk ponnimester under Nordisk Baltisk Mesterskap sånn uten videre!

Tirsdag fortsatte fremgangene for den sympatiske unggutten og den 16 år gamle makkeren hans gjennom seier i kvalifiseringen i NAF Five Star Magic Pony Grand Prix. Hele ti av de i alt 15 ekvipasjene til start satte nullen, men ingen var i nærheten av å matche vinnertiden.

Finalen i NAF Five Star Magic Pony Grand Prix denne onsdagen gikk i 1,30 m. Tre ekvipasjer gikk videre til omhopping, og blant disse var vår norske NBC-mester. Som sist ut av de tre satte den norske duoen igjen nullen i omhopping mot klokken, og vant dermed den prestisjetunge ponnifinalen på Falsterbo som eneste feilfrie ekvipasje. - Helt magisk femstjerners ponnitriumf, altså!

Norske Rasmus Aasland red på sin side også en god kvalifiseringsrunde med fire feil på den 11 år gamle ponnien sin, Gaoth Mhara Lad. I dagens finale fulgte duoen opp med nok en god runde, denne gangen med åtte feil.

Rasmus Aasland har også hesten Erasmus med til Falsterbo Horse Show og forsvarer de norske fargene i Torsentsons Ungdoms Grand Prix, der 20 juniorer og unge ryttere er invitert til å delta. I gårsdagens kvalifiseringsrunde fikk den norske siste års ponnirytteren ett riv, og ble dermed første uplasserte. Thea K. Gulliksen, som er den andre norske deltakeren i klassen, endte også uplassert Billy Cool.

I 1,40 m-finalen denne onsdagen stod begge de norske ungdomsekvipasjene for fine runder, men nådde ikke finalen med henholdsvis fire og åtte feil i grunnomgangen.

Resultater:

Gjennom nåløyet for femårs

I andre kvalifisering av Folksam Open for de fem år gamle spranghestene på tirsdag, gjorde Lone Marie Øglend det hun hadde satt seg fore. For andre året på rad har hun nemlig kvalifisert seg til den prestisjetunge finalen, denne gangen med Royalty Quin STS, en belgisk varmblodshoppe etter Tangelo van de Zuuthoeve.

Årets startfelt for femåringene i Folksam Open rommer hele 106 firbente fremtidshåp, og blant disse har kun 32 levert begge sine nullrunder innenfor maksimaltidene for klassene.

Og dette året visste 30 år gamle Lone, som rir og studerer i Danmark, nok mer hva hun gikk til i møtet med Fredrik Malms baner enn under fjorårets Falsterbo Horse Show.

- Jeg visste helt klart at jeg måtte ri både feilfritt og innenfor tiden for å komme til finalen, og er veldig fornøyd med at jeg klarte det igjen, smiler Lone.

Resultater:

Norske Lone Øglend gjør det skarpt på unghest i Falsterbo, og er nå finaleklar i femårs for andre året på rad. Arkivfoto: Sille Kasin

To norske videre i seksårs

I andre kvalifisering av Folksam Open for de seks år gamle spranghestene på tirsdag, gikk det også veien for to norske utøvere. Etter å ha prikket inn nok en nullrunde innenfor maksimaltiden er nemlig nå både Pål Hagland Flam med Be Ceporosso etter Cevin Z og Mathilde Kalland med Dirty Touchy de Tiji Z etter Don’t Touch Tiji Hero klare for finalen på søndag. Startfeltet for seksårs rommet 102 ekvipasjer, og blant disse gikk 25 dobbelt null.

Resultater:

God norsk finalist

Thea Backe Jansen var blant de 20 rytterne som gikk videre til dagens finale i Krafft The Tour Of Amateurs, der hinderhøyden var 1,25 m. Ni ekvipasjer knakk Fredrik Malms banebyggerkode, og gikk videre til omhopping mot klokken, og blant disse var Thea og hennes ni år gamle Rainflakes. Duoen, som var eneste norske i finalen, var også blant dem som nok en gang satte nullen da det gjaldt som mest. Innsatsen resulterte dermed i en fin fjerdeplass.

Resultater: