Råsterk debut av Carmen i Danmark

Hele ti norske ryttere og deres hester er på plass i danske Vallensbæk for det internasjonale paradressur-stevnet der. Tre av disse er nyklassifiserte som pararyttere – deriblant Carmen Grønvold Johannessen som tok en soleklar seier i sin klasse sammen med sin velgående Højgårdens Santos.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Carmen Grønvold Johannessen/Højgårdens Santos gjorde i dag en imponerende debut som internasjonal para-rytter, med soleklar seier i Vallensbæk som resultat. (Arkivfoto: NRYF)

I CPEDI2* Para Intermediate A V var hele fire av seks startende norske, og blant dem flere som debuterte på den internasjonale para-arenaen. En bedre debut kunne ikke Carmen Grønvold Johannessen hatt, med sin vakre og velgående Højgårdens Santos (San Amour I/Friendship, oppdretter Stutteri Højgaardens Heste) ble det en solid seier med gode 71,726 %, med en differanse på over 5 % til nummer to.


Carmen og Santos har en lang rekke nasjonale toppresultater, deriblant NM-gull i UR-klassen. Internasjonalt har de også mange gode resultater, men stevnet i Vallensbæk er første gang Carmen stiller til start i paradressur. Hun ble helt nylig klassifisert som en grad V rytter, som følge av senskader etter et fall fra hest for flere år siden. - Carmen er motivert til å ri mot bruttotroppen i para mot Paris, og for denne helgen lød kravet på 2* til 60 %. Det klarte hun jo med glans, forteller landslagsleder Ingeborg Simensen.

I denne klassen debuterte også Tone Rustad/Straighthorse Safira (Skovens Rafael/Solos Landtinus) og Silje Martine Haugerud/Solhill’s Danser. Det gjorde de på en riktig god måte med henholdsvis 65,941 og 62,441 %. Signe-Christine Forberg Lillerud/La Tresor (Quite Easy/Zxoft 690) var fjerde norske rytter i klassen og red inn 61,786 %.

Signe Christine Forberg Lillerud (th) kunne glede seg over å ha tre norske para-debutanter med i grad V i dag - fra venstre Tone Rustad, Carmen Grønvold Johannessen og Silje Martine (Timmie) Haugerud som tok for seg på premiebordet. (Foto: NRYF)


-Det er gøy å ha med tre nye ekvipasjer, og disse tre har alle sammen god rutine fra dressurbanene med seg i bagasjen. Tones hest gikk riktig godt i dag, men ekvipasjen var uheldig med feilridning, forteller landslagslederen.

Mens debutantene fikk unnagjort sin første oppgave som internasjonale pararyttere i pent vær, var resten av de norske rytterne ikke så heldige.

-Det har regnet helt sinnssykt her i dag! Vi tåler vann altså, men det gikk utover nivået. Alle deltagerne ble preget av været, og det gjenspeiles i lavere prosenter enn normalt. Jens Lasse Dokkans Aladdin for eksempel, satte ikke særlig stor pris på å gjør holdt ansikt til ansikt med regnet og fikk begge sine holdt ødelagt. Men det var likevel mye bra hos våre ryttere, og så får vi ta morgendagen og satse på tørrere vær da. Det er gøy å være ti på tur, det er veldig god stemning blant rytterne, og de rutinerte som er med er utrolig flinke til å veilede og hjelpe debutantene i det å delta på et internasjonalt para-stevne.

Jens Lasse Dokkan/Aladdin (Akinos/May Sherif, oppdretter Rosa Nielsen) sikret seg en andreplass i CPEDI3* Para Grand Prix A I med 66,250 % i regnværet. Anita Hennie Johnsen red dagens CPEDI3* Para Grand Prix A IV med sin Lindegaard Lucky, det resulterte i 66,435 % hvilket ledet til en fjerdeplass i klassen. For Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Vedding Nilsen og Betty Rasmussen) ble fasit i CPEDI3* Para Grand Prix A V 65,470 % og en syvendeplass.

Start- og resultatlister

Relaterte artikler