Presterte til personbeste i VM

Jeanette Lund Støen kjørte i dag ut i første delprøve under verdensmesterskapet ved franske Haras National du Pin, og det på imponerende vis. Sammen med sin Penlangrug Black Knight sto hun for sin hittil beste prestasjon i dressur.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Arkivfoto: NRYF

Det var en fornøyd landslagsleder som kunne følge Norges første deltager ut i mesterskapet i Frankrike i dag. Jeanette og Penlangrug Black Knight er en del av det norske laget, og med alt det presset et VM kan legge på en utøvers skuldre slo hun til med sin hittil beste dressur. Akkurat det å stadig prestere sitt beste har nettopp preget kuskens innsats på dressurbanen i år.

-Jeanette kliner til med nok sin beste dressur til nå, sier en glad og imponert landslagsleder Linn Støkken Nielsen. – Det er stort å toppe sesongen på et VM! Jeanette har oppgavene sine i maraton og presisjon, men det smaker godt å starte med et hederlig resultat som VM-debutant!

34 ekvipasjer har vært til start onsdag. Med 64,83 i straff ligger Jeanette på en foreløpig 16. plass. I ledelsen ligger Alexander Bösch/Finesse fra Østerrike med 51,71 i straff, med franske Claire Lefort/Darwin de Feline som nummer to med 52,84.

Ute i terrenget rundt det vakre anlegget står maratonhinderne klare – lørdag skal ekvipasjene ut i maraton, søndag er det presisjon.

-Nå går vi hinder og koser oss inntil Øivind, Wenche og Maria skal i ilden i morgen, sier Linn.

Fredag innebærer dag to med dressur, og da skal Øivind Mikkelsen/Cartoon Hedegård, Wenche Johannesen/Engkildegårds Saturn Rts og Maria Henriksson/Jelviro i ilden. De har starttid henholdsvis 09.40, 12.50 og 15.45.

Start- og resultatlister

Livestreaming