Premiehøst i Oliva

Mens mange norske spangryttere flytter treningen innendørs nå som dørene på Telenor arena åpner om få dager, velger andre å forlenge utendørssesongen. Blant disse er to norske ryttere som gjør det bra ved Centro Ecuestre Oliva Nova i Spania for tiden.

Cathrine Tonna kan se tilbake på en strålende uke under MET. I dag satte hun prikken over i'en med Heartcor F som her får en vel fortjent klapp. Foto: NRYF
av
Sille Kasin

Populære Autumn Mediterranenan Equestrian Tour i Oliva Nova på det spanske fastlandet nær Valencia er i gang med sin første uke av i alt tre. Og blant de mange rytterne som forhåpentligvis opplever sol fremfor begynnende ruskevær og garantert oppleve ett av Europas flotteste uteanlegg fremfor trening og stevneaktivitet innendørs, er blant andre de to norske sprangrytterne Cathrine Tonna og Ole Kristoffer Meland.

I tidsrommet 27. september og frem til og med den 16. oktober går årets tre høstturer som nå er inne i sin tiende utgave, av stabelen. Og de to norske rytterne, de har virkelig ridd gode runder og høstet gode premier under dette som mange profesjonelle ryttere bruker som et utstillingsvindu for lovende unghester fra fem og opp til og med syv år. Samtidig inviterer også arrangøren til bronse, sølv og gullturer – denne første innledningsuken på CSI1*- og CSI2*-nivå med baner fra 1,10 m og opp til og med 1,45 m, og deretter også med klasser opp til og med CSI3* 1,50 m de to neste ukene. Og rankingklasser, det står på programmet all treuker.

Cathrine Tonna, som bor og jobber i Belgia, har med seg fire hester for arbeidsgiver New Age Stables – den seks år gamle unghingsten Kananell (Kannan x Dollar D.L.PI), Ma Belle De Muze (Bamako de Muze x Vigo D Arsouilles Stx) som er en hoppe født i 2012, vallaken Just Action RV født i 2014 (Action Breaker x Gelha’s VDL Emilion) og den ti år gamle vallaken Heartcor F (Corland x Heartbreaker). - Og premier, det har det så langt blitt med hele tre av disse.

Torsdag hoppet Ma Belle De Muze inn til femteplass i Silver Tour 1,25 m, og Cathrine var også plassert med henne i 1,30 m på lørdag som nummer ni. Fredag var det Heartcor Fs tur til å plukke premie i Bronze Tour 1,35 som nummer åtte, og suksessen ble fulgt opp i gårsdagens 1,40 m med en fin ellevteplass. Med Just Action RV ble det også en fin plassering som nummer ti i Bronze Tour 1,30 m på lørdag.

Hester kommer og går på salgsstallen der Cathrine Tonna jobber. Flotte Heartcor F er et helt nytt bekjentskap som hun virkelig har funnet tonen med i Oliva på rekordtid. Foto: NRYF

Denne søndagen var Cathrine på ny ute med Just Action RV i 1,30 m og fikk en finfin syvendeplass, mens hun red Heartcor F i bronseturfinalen i 1,40 m. Duoen gikk null i grunnomgangen sammen med åtte andre, og klinket deretter til med en både feilfri og rask omhopping. Dette resulterte i en sterk andreplass i dagens finale, og den velridende 28-åringen kan dermed se tilbake på hele syv av ni plasseringer bare denne første uken under spaniaoppholdet.

Ole Kristoffer Meland har også valgt seg MET de nærmeste ukene, og har med seg tre hester – den fem år gamle vallaken Hopper d’Authhuit (Qlassic Bois Margot x Quidam de Revel), vallaken Corlino PS (Cornet Obolensky x Contarghos) som er seks og vallaken Jos (Douglas x Celano) som er født i 2014. Så langt har Skogan-rytteren hatt stabilt gode runder med alle, og var plassert med femåringen både tirsdag og torsdag i 1,15 m etter feilfri hopping. I dagens Gold Tour 1,30 m ble åtte år gamle Jos plassert som nummer tre.

Resultater:

Klasseoversikt - Autumn MET 2022: