Premie i FEI Dressage World Cup Grand Prix til Trude og Fürstino

Trude Hestengen viste i dagens FEI Dressage World Cup Grand Prix under Gothenburg Horse Show et riktig godt program sammen med sin Christianslund Fürstino. Et harmonisk og godt ritt uten noen større feil førte ekvipasjen inn på en plassering i klassen - og de er klare for freestyle lørdag.

Trude Hestengen/Christianslund Fürstino. (Arkivfoto: Pferdemedia.de)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Nå kan vi gi litt gass i küren i morgen!

Trude Hestengen

Med litt nerver i bagasjen etter opplevelsen i VM i fjor, der vallaken ble påvirket av omgivelsene og fikk tungen over bittet, red Trude Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town) inn i arenaen i Gøterborg i dag. Stående i en god form og med et avspent og harmonisk uttryk viste de frem en god Grand Prix for dommerpanelet som bestod av Magnus Ringmark, Peter Holler, Susanne Baarup, Lars Andersson og Clive Halsall.

Ekvipasjen viste en riktig god første piaff, godt på stedet, øket skritt var overbevisende og godt. Vallaken skvatt litt idet de skulle inn i passage etter skrittdelen, men tok det fint inn. Bytteseriene var riktig gode, Trude brukte hele diagonalen og red byttene godt ut. Opp siste midtlinje kom Fürstino litt på skuldrene hvilket gikk utover piaffen, men alt i alt viste ekvipasjen frem et meget godt program- som ble belønnet med 66,500 %. Det ga en åttendeplass i klassen som ble vunnet av danske Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera (Fürstenball/De Niro) med 78,217 % foran like danske Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack (Harmony’s Rosseau/Jazz) med 76,674 % og tyske Isabell Werth/DSP Quantaz (Quaterback/Hohenstein) med 75,913 %.

-Jeg er ganske fornøyd, sier Trude etter dagens innsats. – Jeg var jo litt spent på hvordan han ville ta atmosfæren der inne, etter det som skjedde ved VM der han fikk tungen over bittet, men han gikk fint! Han ble litt tung og bak sjenkel, men vi hadde ingen store feil foruten siste piaff- og så ble han litt redd av at noen åpnet en brusboks akkurat da jeg skulle inn i passagen fra skritt. Så alt i alt er jeg fornøyd – og nå kan vi gi litt gass i küren i morgen! Og så er det jo kjempegøy å få premie i World Cup!

FEI Dressage World Cup ™ Freestyle går lørdag klokken 16.30.

Start- og resultatlister