Ponnigull til Hermine Bjune-Skogevall

Hun har et gull å ri på, og søndag fikk hun et gull rundt halsen også. Helt til topps i INM sprang ponni kategori 2 gikk Hermine Bjune-Skogevall med ponnien Coolfin Daisy.

av
Rebecca Ballestad-Mender
sprang hest ponni ridning Hermine Bjune Skogevall
Hermine Bjune-Skogevall har nå et gull med fire bein - og et gull til å henge rundt halsen fra et INM. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

Kun åtte ekvipasjer hadde helgen funnet veien til Grenland Ryttersportsklubb for å kjempe om medaljene i mesterskapet for 2’erne på Vallermyrene i helgen, men disse åtte sørget for rikelig med spenning selv om de var få. Tre ekvipasjer kunne krysse av for å ha gjennomført alle de tre rundene lørdag og søndag – og samtlige hadde like godt gjort det helt feilfritt. Dermed ble det omhopping om medaljefordelingen i søndagens finale som gikk i MB+5.

Thea Førsund/Lodestar van’t Rechthof (Vedet van de Vondelhoeve/Nabor, oppdretter Vermeire Marnix) fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb innledet sterkt med en feilfri runde på tiden 30,93 sekunder. Nesten like fort gikk det for Sofie Bjerkan Knoff/Keegan’s Duffy (Steendieks Darco/Kanudos xx, oppdretter Elizabeth Keegan Tversted) fra Tønsberg og Omegn Rideklubb, men det gikk med to bommer på veien. Dermed lå det i hendene på Hermine og Coolfin Daisy, også hun fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb. Hermine holdt hodet kaldt og suste gjennom banen – bommene fikk ligge i fred og klokken stoppet på 29,67 s. Dermed var gullet rundt halsen også et faktum, med klubbvenninne Thea på sølvplass og Sofie på bronseplass.

Resultat

Tre glade medaljevinnere: Gull til Hermine Bjune-Skogevall, sølv til Thea Førsund og bronse til Sofie Bjerkan Knoff. (Foto: Equipephoto: Kristian Strøm)

Relaterte artikler