Ponniglede på Linnesvollen

At Drammen Spring Tour er stor stas, er helt klart, og ekstra stas når man er ponnirytter og besøker ringene ved Drammen Ridesenter for første gang dette året.

Mikkel Fredin Nilsen og Attyrory Warrior klinket til og vant fredagens CSIP 1,20 m. Foto: NRYF/ Astrid Marie Årdal
av
Sille Kasin

Etter at Drammen Ridesenter fikk en skikkelig ansiktsløftning for få år siden, kjøres sprangklassene parallelt på begge de to flotte arenaene. Denne fredagen ble portene åpnet for den første av tre helger med ponnier under Drammen Spring Tour, og at ponnigleden var stor, er helt klart. I alt syv ponniklasser – fire nasjonale for kategori 3 og 2, og tre internasjonale klasser for enere – stod på programmet.

Nasjonal ponniglede

Toerponniene fikk æren av å være først ut i helgens nasjonale åpningsklasse på Gjelsten arena, der hinderhøyden var 0,90 m. 18 ekvipasjer stilte til start, og etter hvert skulle det vise seg å virkelig bli Bergen Rideklubbs 11 år gamle Malene Vetaas og Polyannas dag.

- På en skala fra en til ti er dette helt klart ti, og det største jeg har opplevd som rytter, jubler Malene. Inne til premieutdeling var også Drammen og Omegn Rideklubbs Linnèa Paulsen med Kuli’s Maybe Magic,Vilje Elise Eriksen Berget og Blondie fra Søndre Nordstrand, Drøbak Rideklubbs Cornelia Rosenfeld med Eclipse S og Siri Løvheiden Klemmestad med Tullaree Spirit fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb.

Gjennom en runde der alt stemte for Malene Vetaas og Polyannna ble seier toernes LA sikret. Foto: NRYF/ Astrid Marie Årdal

Malene selv er pyntet til trengsel med flott rød ridejakke og nasjonalfarget vinnerbånd med rosett, mens ponnien både har fått et feiende flott vinnerdekken og en kjemperosett festet på hodelaget.

- Og ponnien min er verdens snilleste og beste, legger hun smilende til, og er helt klar på at Amund Eide, ja han er den aller beste treneren man bare kan tenke seg. Og klar for to nye LA-klasser på lørdag og søndag, det er bergensjenta også.

I den nasjonale MB-klassen for ponni katgori 2 over to faser ble det svensk seier, mens Jarlsberg og Melsom Rideklubbs Thea Førsund med Greystone Misty og Philippa Porskrog Heiestad med Lundgreens Amazing Dancer fra Drammen og Omegn Rideklubb gjennomførte gode firefeilsrunder.

Svensk toerseier ble det også i 1,10 m, mens Borge Rideklubbs Sofie Eriksen fikk fire feil i andre fase med Lodestar Van’t Rechthof, og Grenland Rytersportsklubb Lisa Kellis Wetteland Mpaza og Chamsiin tok en bom i den første.

Den nasjonale ponnifesten denne fredagen ble rundet av på Kingsland arena med seier til Agathe Ballestad-Mender og Obelix X i LC+5 Linnesvollen Pony Trophy. Duoen fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb hoppet feilfritt til 75.50 i stil. De tre øvrige ekvipasjene, Filippa Maddicken Thon Finne med Milton, Amalie Rieber-Mohn med Whiskey og Thea Hasseldokk Falck-Nevand med Little Mags gjennomførte også klassen uten hinderfeil og med henholdsvis 73.00, 72.50 og 71.50 stilpoeng.

Med verdens beste læreponni, Obelix X sikret Agathe Ballestad-Mender, seieren i Linnevollen Pony Trophy. Foto: NRYF/ Helene Gjerde

Internasjonal ponniglede

I den internasjonale LA-klassen for ponni kategori 1 toppet Sofie Myrvold Atlungstad og Latimer Prince listene foran danske Emma Josefine Camits med Diament de Thouare, Erle Lønnebakke med Salsa, Aileen Voss Donato med Day-Lights de Luxe og Maria Hermine Berentsen med Kilminchy Chantelle.

Og vinner av den internasjonale meterklassen, hun var godt fornøyd med dagen.

- Der er gøy, bekrefter Sofie som blir 15, og derfor har nok et år igjen som ponnirytter. – Ponnien min, Latimer Prince, var bare fin i dag, både på oppvarmingen og gjennom hele runden, fastslår hun. – Han er bestemt nok og en fin ponni som gjør det han får beskjed om, legger hun til. – Jeg har vært her i Drammen Spring Tour to ganger før og har fått plassering, men dette er første gang jeg vinner.

Sofie Myrvold Atlungstad gir makker Latimer Prince en vel fortjent klapp etter LA-seier i CSIP. Foto: NRYF/ Astrid Marie Årdal

Kristina Nikita Collum Wallin og Hot Pursuit trakk på sin side lengste strået i CSIP 1,10 m mediumtur. Flere svenske ponniryttere gjorde seg også bemerket, og også norske Malene Skaalin, som kapret tredjeplass i klassen i salen på Bbb Scarlett Lawrence.

Kristina Nikita Collum Wallin og Hot Pursuit kunne glede seg over seier i CSIP 1.10 m denne fredagen. Foto: NRYF/ Astrid Marie Årdal

Siste ponniklasse på Gjelsten arena for dagen var storetur 1,20 m med seks enerekvipasjer til start.

- Jeg tror jeg er den eneste mannlige ponnirytteren til start denne helgen, og derfor er det kanskje litt ekstra stas at jeg og Attyrory Warrior vant, smiler 15 år gamle Mikkel Fredin Nilsen.

Selv prikket rytteren inn en dobbel nullrunde i klassen, og det samme gjorde Emilie Øia Helgesen med Eye of Tiger Alias og Josephine Marie Heldal Haukeland med Søndervangs Colorado.

- Jeg har vært med på mye, men det skjer ikke så ofte at man går helt til topps i en klasse med mange gode ryttere med, smiler 15-åringen som blir 16 i løpet av året. – Vi samarbeidet godt, og det er vel det som egentlig gjorde det meste. I tillegg fant vi en veldig god rytme, forklarer han, og fortsetter. – Treneren min, Trond Clemmetsen var veldig fornøyd, men det er jo alltids noe jeg kunne ha gjort bedre. Målt mitt videre er å gjøre det bra i de internasjonale mesterskapene, hvis jeg kommer med, men jeg har en andreplass i NM fra før, så det så det hadde vært gøy å ta det i år, nå som jeg etter hvert skal mer og mer over på hest, smiler han igjen. Nå gleder jeg meg veldig til å se 2. avdeling av NM senior som går nå i kveld, for selv om det ikke er så mange med, er det mange gode ryttere og mye mer å lære av å se på dem, enn mange tror, avslutter han.

Resultater: