Sprang

Polsk GP-seier – femteplass til Therese

Seieren i årets Oxer Grand Prix gikk til polske Michal Tyszko – en ergerlig bom ned på siste hinder i omhoppingen ga Therese Søhol Henriksen femteplass i klassen.

hest / Norges Rytterforbund
Therese Søhol Henriksen/Santos Z har vist storform i Drammen - fasit i Oxer Grand Prix ble en femteplass. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Solen skinte over Gjelsten Arena da årets Oxer Grand Prix gikk i gang – midtveis i klassen fikk solen litt avløsning da en aldri så liten stormbyge passerte, men den kom passende nok i sloddepausen og med litt forlengning av pausen, slapp rytterne denne gang å kjenne vannet på kroppen. Denne 1,55 m klasse på trestjerners nivå innebar ikke bare muligheten til gjeve plasseringer og rankingpoeng, men også muligheten til å ri inn kvalifiserende resultat til både OL i Paris og EM neste år. 41 ekvipasjer stilte til start, og av disse gikk syv feilfritt i grunnomgangen. En av banens utfordringer kom helt til sist, i form av plankehinderet med nordlys på seg, plassert vekk fra inngangen. Flere av deltagerne så nok nordlys for første gang i dag, noe som gjorde såpass stort inntrykk at det ble flere avgjørende stopp på dette hinderet.

Hold deg til planen er rådet

Therese Søhol Henriksen/Santos Z (Spartacus TN/San Patrignano Cassini) var eneste norske rytter til omhoppingen. De hadde to nullrunder i beina fra fredagens nasjonshopping, og fortsatte i samme fine stil Grand Prix’en. Rytmisk og enkelt hoppet de seg gjennom omhoppingsbanen og lot bommene ligge i fred – helt inntil den aller siste oxeren. Med tiden 54,52 sekunder ga en bom ned her en femteplass i klassen – mens polske Tyszko vant på tiden 56,18 sekunder.

hest / Norges Rytterforbund
Her går den avgjørende bommen i bakken for Therese og Santos. (Foto: NRYF)


 – Jeg hadde egentlig en plan om å ri syv mot siste oxeren, men så fikk jeg tips om at jeg skulle kunne klare å gjøre seks. Men, jeg skulle holdt meg til planen. Det har jeg notert – hold deg til planen, sa Therese med en blanding av skuffelse over rivet og glede over hesten. – Han blir bare bedre, han føltes fantastisk god før første runde, jeg kjente at han var der han skulle – han var helt klar. Men vi har vel noen sjanser til fremover!

hest / Norges Rytterforbund
NRYFs president Tore Sannum gratulerer Therese med nok en god plassering etter en strålende god innsats gjennom NGP-helgen i Drammen. (Foto: NRYF)

Polsk jubelhelg

De polske rytterne har tatt Drammen med storm i år, og har imponert med sin gode, harmoniske ridning og velgående hester. De strålte av glede etter seieren i nasjonshoppingen fredag – og så ble det polsk øverst på resultatlisten også i Grand Prix’en. 34 år gamle Michal Tyszko loset sin oldenburger Colinero (Cola/Escudo) rundt og fikk det til å se enkelt ut. Med god ridning og en myk, smidig hest satt nullen kattemykt – og de snappet seieren ut av hendene til belgiske Emilie Conter/Portobella van de Fruitkorf (Bamako de Muze/Nabab de Reve) med en margin på under et halvt sekund. Britiske Phillip Miller med Don Royale (Don Vhp Z/Orville) var den tredje ekvipasjen som gikk null over svenske Peter Lundstrøms bane og tok tredjeplassen i klassen foran irske Simon McCarthy/Gotcha (Stakkato/Cassini I).

hest / Norges Rytterforbund
Polske Michal Tyzsko/Colinero tok seieren i Oxer Grand Prix - her sammen med Eirik Mølbach-Thellesen Stray fra Oxer Eiendom og NRYFs president Tore Sannum. (Foto: Helene Gjerde Aamdal)

Norske plasseringer som perler på en snor


Fem norske ryttere var en bom fra å komme til omhopping. Pål Flam red en god runde med sin Omonza D C (Elvis Ter Putte/Landadel) og til en tid som skulle holde til en niendeplass i klassen. Geir Gulliksens 4-feils runde med VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot/Caletto I) ga en tiendeplass i klassen, med Cirsten Cecilie Dohrmann/Quarzo Della Caccia (Quick Star/Contender) og Oda Charlotte Lyngvær/Carabella VD Neyen Z (Carrera VDL/Lux Z) fulgte Geir hakk i hæl som nummer 11 og 12. VDL Edgar M (Arezzo VDL/Marlon) hoppet igjen overbevisende sammen med sin rytter Ingrid Gjelsten, denne duoen ble første uplasserte som nummer 13 med sine fire feil.

hest / Norges Rytterforbund
Pål Flam/Omonza D C red inn niendeplassen. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro viste fin form og ble nummer ti. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Cirsten Cecilie Dohrmann/Caccia imponerte - ekvipasjen ble nummer 11 i klassen. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Oda Charlotte Lyngvær/Carabella VD Neyen Z sikret seg 12. plassen. (Foto: NRYF)
hest / Norges Rytterforbund
Ingrid Gjelsten/VDL Edgar M sto for nok en fin runde i Drammen og ble første uplasserte som nummer 13. (Foto: NRYF)

Resultat

Relaterte artikler