Para

Paralympics: God innsats av de norske pararytterne

De tre norske lagrytterne har alle vært på banen i Paris og gjort sin innsats for Norge. – Vi er fornøyde med innsatsen til alle tre, fastslår landslagsleder Ingeborg Simensen.

hest / Norges Rytterforbund
– Vi er fornøyde med innsatsen til alle tre, fastslår landslagsleder Ingeborg Simensen, her sammen med Jens Lasse Dokkan på sin Aladdin - og to gode representanter for det norske teamet, Mette Klose Nielsen og Steinar Berger. (Foto: Hippo Foto/Sharon Vandeput)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Lagkonkurransen er ikke over i Paris, det gjenstår deltagere i grad II og III før endelig resultatrekkefølge og medaljefordeling er klar. De norske rytterne er derimot ferdige med sin innsats, og det er klart at det blir ikke noen pallplass for det norske laget.

Fredagen i Versailles

Men, landslagsleder Simensen er fornøyd med det de norske har prestert denne fredagen i Versailles. – Vi har ridd og det gikk fint, innleder hun.

Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky i dagens lagkonkurranse. (Foto: Hippo Foto/Dirk Caremans)


Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir, oppdretter Jørgen Jacobsen) var første norske ut i dag morges. Hun red inn 67,460 % i grad 4. Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/Gribaldi, oppdretter Mette og Jon Vedding Nielsen, Betty Rasmussen) fikk 67,342 % i grad V og Jens Lasse Dokkan/Aladdin (Akinos/May Sherif, oppdretter Rosa Nilsen) fikk 69,875 % i grad 1.
-Anita og Christina presterte helt i tråd med der de har ligget i år. Det gikk stort sett feilfritt – det var fine prestasjoner, sier landslagslederen.

Christina Marcussen/Zorro Højris i dagens lagkonkurranse. (Foto: Hippo Foto/Dirk Caremans)


Etter tirsdagens opplevelse med Jens Lasses Aladdin, der han ble sterkt påvirket av høy lyd og omgivelsene, var hvordan Aladdin ville reagere en usikkerhetsfaktor i forhold til dagens klasse. – Det viktigste var å få en runde uten spenninger for Aladdins del, og det gikk, forteller Ingeborg.

Aladdin fikk på seg ørehette for å ikke bli så påvirket av omgivelsene. - Det vet vi fungerer fint på ham, men samtidig blir han litt i sin egen boble av å ha det på og han går med mindre energi. Det kostet litt poeng for Jens Lasse i dag, landslagslederen om Jens Lasse Dokkans Aladdin. (Foto: Hippo Foto/Dirk Caremans)


Etter det som hendte tirsdag ønsket det norske teamet at Aladdin skulle få være inne på arenaen igjen torsdag når det ellers var hviledag fra konkurranse. Det lot seg imidlertid ikke gjøre. Et tiltak for å legge grunnlaget for mer ro for Aladdins del var da å ta på han en ørehette.
– Det vet vi er noe som virker fint på han, men det som også skjer når han går med ørehette er at han blir litt i en boble. Da går han med litt mindre energi, og han kan dukke litt i holdt. Det skjedde også, men det å bruke ørehette var det rette å gjøre, det var den beste løsningen vi hadde nå. Vi visste at ørehette fungerer fint, men vi visste også at det ville påvirke han i forhold til energi. Og når han går med mindre energi, da blir det lavere poeng. I tillegg var Jens Lasse litt forsiktig med å gå til han, den risikoen kunne han heller ikke ta. Så alt i alt er vi fornøyd, sier Ingeborg om dagen som ga Norge en samlet poengsum på 204,677.

Gull til USA

Det ble det amerikanske laget som toppet resultatlisten og ble verdige vinnere av det paralympiske gullet. Sølvet gikk til Nederland, med Tyskland på bronseplass. For Norge ble fasit 13. plass.

Sølv Nederland: Demi Haerkens/Daula (grad 4), Rixt Van der Horst/Royal Fono (grad 3) og Sanne Voets/Demantur (grad 4). Gull USA: Rebecca Hart/Floratina (grad 3), Fiona Howard/Diamond Dunes (grad 2) og Roxanne Trunnel/Fan Tastico H (grad 1). Bronse Tyskland: Heidemarie Dresing/Dooloop (grad 2), Regine Mispelkamp/Highlander’s Delight (grad 5) og Anna-Lena Niehues/Quimbaya 6 (grad4). (Foto: FEI/Liz Gregg)

Utopisk med plass i freestylefinalen


Etter alle solemerker er dermed Paralympics i Paris over når det gjelder ridning for det norske laget. – Norge er tredje reserve i grad 4 og grad 5 i forhold til lørdagens freestyle, men det er bare åtte deltagere – det er helt utopisk å tenke at det skulle være noen sjanse for at så mange ikke skal ri freestylen etter morgendagens vetsjekk, forteller Simensen som dermed oppsummerer Paralympics 2024 slik: - Vi har fått med oss mye nyttig lærdom, især for debutantene. Bare det å være på en så stor arena har en enormt stor verdi. Det har vært et supert arrangement, vi er virkelig imponert over franskmennene. Nå er det bare å satse videre mot Los Angeles 2028!

Resultater

Saken oppdateres

Relaterte artikler