Paradressuren bekreftet som en av de paralympiske idrettene i Los Angeles

Det står paradressur på programmet i Paris 2024, og nå er paradressur bekreftet å være en del av programmet også når Paralympics finner sted i Los Angeles i 2028.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Paradressuren er bekreftet å være en av de 22 idrettene under Paralympics 2028 i Los Angeles, USA. I Tokyo 2020 var Norge representert av Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe - sistnevnte sikret seg en bronse denne gang. (Foto: FEI/Liz Gregg)

-Vi er så stolte over at paradressuren er inkludert i det paralympiske programmet i 2028, sier Sabrina Ibáñez, generalsekretær i FEI og president i the Association for Paralympic Sports (APSO).

-Med lange tradisjoner innen hest, har USA over årene utviklet seg til et land som opprettholder høy kvalitet på den internasjonale arenaen. Los Angeles, med de vakre Santa Monica fjellene i bakgrunnen og de fantastiske konkurranse- og treningsfasilitetene er et perfekt sted for Paralympics.

Paralympics vil bli arrangert 15.-27. august 2028, rett etter OL som arrangeres 14.-30. juli. Det blir åttende gang at Los Angeles er vertsby for et OL, her var de olympiske leker både i 1932 og i 1984, men det blir første gang byen også huser et Paralympics.

-Paralympics i Tokyo 2020 var et vendepunkt for sporten med sterkere resultater enn noensinne samtidig som det var en økning i vanskelighetsgradene i programmene. Vi håper at paradessuren vil nå til enda større høyder i Los Angeles og at de som kommer til som publikum vil se og forstå den pasjonen som driver utøverne av denne sporten, sier Ibáñez.