På rideleir for voksne – idrettsglede på høyt nivå

Hvem sier vi voksne ikke kan ha det like gøy, og ønske å oppleve mestring, samhold og nye bekjentskaper – via hest og trening?

Tre av rytterne som var med på Molde og Hustadvika Rideklubbs rideleir for voksne i begynnelsen av mai - Turid Oppigård Nilsen, Oddrun Møkkelgjerd og Kristin Henøen. (Foto: Privat)
av
Ekstern part

Av Guro Grønningsæter

På ridesenteret til Molde og Hustadvika Rideklubb (avd Molde) er vi 15-30 voksne damer som har ridning som hobby og som livsstil. Mange går i rideskolen, på ukentlige timer. Noen er også fôr-verter til skolehester i helgene. I tillegg har vi mange voksne om eier egne hester, og som trener enten ved timer i rideskolen eller ved privatundervisning.

Mestringsfølelse, glede, samhold og hesteglede

Hver høst og hver vår annonseres en egen voksenleir. Barn og unge har rideleir, ungdomsuke – og vi voksne har voksenleir! Rideklubben inviterer også inn medlemmer som til vanlig ikke er oppstallet på senteret, men som kanskje har sin hest(er) hjemme. Dette skaper nye bekjentskaper og gode relasjoner.

Helt ærlig så tror jeg ikke at noen av oss i denne gruppen satser på høye klasser, eller skal bli sprangryttere på høyt nivå.... Men idrettsglede på høyt nivå – det er det!

Rideleiren skaper nye bekjentskaper og gode relasjoner - her er deltagerne Marit Folland, Lise Katrine Halvorsen og Inger Lise Antonsen. (Foto: Privat)

Gode stunder hele veien

Vi samles til timer, og våre ridelærere – begge utdannet på Starum, Statens Hesteskole (heldige oss) loser oss igjennom dressurens alfabet. De retter på sits, gir oss trygghet og svarer på spørsmål vi lurer på. Vi starter med en økt første dag, og gjerne to økter dagen derpå.

Dag to har vi felles lunsj, med påfølgende teori. Så er det tid for økt nummer to. Etter endt økter lørdag er det fest. Da pynter vi oss, klubben har bestilt tapas, og glasset fyller vi selv. Denne gangen ble det Eurovisjonsfinale på storskjerm, med avstemmingsskjema og det hele – det ble ordentlig god stemning i stua på klubbhuset.

Ei god helg...

Dag to på rideleiren har tett program - to rideøkter, felles lunsj, teori - og hyggelig lørdagskveld sammen i stua på klubbhuset. (Foto: Privat)