På rett vei mot EM

Emilie Lindgren Laumann er EM for unge ryttere i august som mål. Sist helg i tyske Warstede viste Emilie at hun og Chillo er på helt rett vei med en sterk syvendeplass i CCI3*-S. Men veien til det resultatet gikk ikke strake veien, med tanntrekking i forkant og tapt sko underveis!

av
Rebecca Ballestad-Mender
En knallsterk syvendeplass i CCI3*-S i tyske Westerstede i helgen på Emilie Lindgren Laumann og hennes Heinsgårdens Chillo viser at ekvipasjen er på helt rett vei mot EM i Sverige i august. Foto: Ingo Wächter

Noen uker før stevnet i Tyskland stilte en tann til det for Chillo. Til tannlegen bar det, og det resulterte i en tann mindre for Emilies 14 år gamle DV-vallak e. Candillo/Solos Landtinus.

-Han var klar for turen, men jeg hadde likevel ikke de største forhåpningene før vi dro ettersom han ikke hadde fått brukt seg på den måten han pleier de siste ukene før stevnet, innleder Emilie.

Men Chillo var klar.

-Allikevel ga han meg en veldig god følelse i dressuren, selv om jeg følte at vi ikke helt fikk de poengene det kjentes ut som, forteller rytteren. Resultattavlen viste 33,9 i straff etter dressuren, hvilket plasserte ekvipasjen på en 35. plass.
Hun skyver raskt den lille skuffelsen over litt lavere dressurprosent enn hun trodde det ville bli til side med en viktig innstilling: - Ridefølelsen er alltid viktigere enn poengene!

Dagen etter dressuren var det sprang på morgenkvisten, før det bar ut i terrenget på ettermiddagen.
-Han hoppet helt supert og feilfritt og det kjentes veldig bra ut før terrenget, sier Emilie om nullrunden på sprangbanen.
Den feilfrie runden førte ekvipasjen opp på en 15. plass før terrenget.

Terrenget hadde sine utfordringer.
-Det var bare å komme inn i rett fokus fra start, fortsetter Emilie. – Jeg kjente allerede på hinder 5ab, som var to smale hekker på skrå, at han var i helt rett modus – og det var så gøy!

Ekvipasjen feide feilfritt gjennom hele banen – og det til tross for at sko sa takk for seg og ble igjen, halvveis ut i banen.
De utfordringene som kom i terrenget var det mange som ikke taklet så godt som duoen fra Norge. – Det var en del feil i terrenget, så vi klatret veldig mange plasser da klassen til slutt var klart – vi endte på en veldig godkjent syvende plass av 65 startende, smiler en glad rytter.
Vinner av klassen ble tyske Greta Busacker/Scrabble etter knallsterk dressur og deretter feilfritt både på sprangbanen og i terrenget. Hun vant med en straff på 23,5, mens syvendeplassen gikk til Emilie med 36,3 i straff.

Takker teamet

26.-29. juni er dagene det skjer – EM for unge ryttere i feltritt i svenske Segersjö.
Emilie smiler:
-Chillo er virkelig i toppform nå, han har virkelig levert på de stevnene vi har ridd til nå i år, og kjennes veldig bra ut i forhold til EM. Nå skal vi bare alle sammen prøve å holde oss friske og fine og trene på.

To internasjonale stevner til står på planen for Emilie og Chillo, om tre uker er planen Nederland og så Frankrike om syv uker – hvis alt går etter planen.

Chillo er helten i det hele for Emilie – pluss resten av teamet selvfølgelig.
-Jeg er så glad for at jeg har akkurat Chillo, utbryter Emilie takknemlig. – Han er jo en av mange faktorer som gjør at vi klarer det vi gjør.
Hun fortsetter: - For ikke å glemme mamma og/eller pappa, som ofrer seg og må i karantene hver gang de kommer hjem fra stevne, kun så jeg skal få gjøre det beste jeg vet. Jeg er så veldig takknemlig for hele teamet rundt meg!

Seier i nasjonal klasse i Sverige

En klubbvenninne av Emilie var også til start på en krevende arena samme helg som Emilie – og også hun lyktes meget godt. Louise Wuttudal klatret helt til topps i den nasjonale svenske CCN2* ved Flyinge i Sverige sammen med sin Uzelia e. Algot/Feliciano, med 29,3 i straff i dressuren som ble fulgt av feilfrie runder både på sprangbanen og i terrenget.

Hans Bauer er i Luhmühlen

Denne helgen handler det om både 4 og 5 internasjonale stjerner i feltrittsammenheng. Hans Bauer og hans Præstegårdens Leopold har endelig kunnet ta turen til tyske Luhmühlen og forbereder start i helgens CCI4*-S. I dag kan Hans følge sine konkurrenter fra siden – første avdeling av dressuren er i gang, mens Hans og Leopold skal ri opp midtlinjen klokken 11.12 fredag. For øvrig rett foran Michael Jung!
Topprytterne er på plass ved stevnet som også rommer det tyske mesterskapet og Longines CCI5*-L.