På god vei mot mesterskap

-Rittet var en del av oppkjøringen til nordisk mesterskap på hjemmebane i Gyland 18.juni, sier Kine Belland. Hun er en av fire norske ryttere som tok seieren i alle FEI-klassene under et internasjonalt distansestevne i Sverige i helgen. Alle de fire takker fine hester og god hjelp på vei mot seier.

av
Trine Meiningen
-Jeg er superfornøyd med rittet, sier Kine Belland etter seieren i CEI1* 100km.

Alle foto: Alf Magne Sjøveian

Rita Eiesland Holen, Sigrid Høgevold og Kine Belland fra Gyland Hestesportlag, samt Malene Bergersen Bakken fra Indre Haugaland Ryttersportklubb, tok hver sin klasseseier under Dackerittet i Växjö.

Her forteller de om opplevelsene i de svenske skoger.

Sikter mot EM/VM

Rita Eiesland Holen startet i CEI2* 120 km med Smj Pershan, og er godt fornøyd med seieren.

-Rittet var for meg en herlig start på veien mot EM/VM. Alt gikk på skinner fra start til mål med topp karakterer fra veterinærene hele dagen. Løypene var fine, og solen skinte. Alt i alt veldig fornøyd med dagen, og ikke minst mitt team som sto på som groomer fra morgen til kveld. Det var ekstra gøy at alle FEI-klassene endte med norsk seier, sier Rita Eiesland Holen.

Rita Eiesland Holen vant CEI2* 120 km med Smj Pershan. Hun ser frem mot større mesterskap som kommer.

God oppkjøring mot nordisk

Kine Belland og Ase Rahyeelah vant CEI1* 100km.

-Det gikk over all forventning. Jeg er superfornøyd med rittet. Hesten gikk akkurat i det tempoet jeg håpet hun kunne gå, etter at siste ritt i utlandet var i 2019. Hesten fikk vist at all trening og fokuset de siste to årene på å få en sterk og god galopp har gitt resultater, så det er veldig gøy at hesten viser seg sterkere etter korona-pausen, forteller Kine.

Hun har en begivenhet på hjemmebane å se frem til.

-Rittet var en del av oppkjøringen til nordisk mesterskap på hjemmebane i Gyland 18.juni, så da er det en god følelse med et godt gjennomført ritt nå. Og så er det jo bare helt rått å være norsk i Sverige når vi klarer å ta seieren i alle FEI-klassene på rittet. Det er virkelig ekstra gøy når vi er en hel gjeng som gjør det så bra. Vi gleder oss veldig mye til nordisk nå med så mange hester på topp, sier Kine.

-Det gikk over all forventning, sier Kine Belland. Hun vant CEI1* 100km.

En velfungerende hest

Sigrid Høgevold debuterte i CEIYJ1* 100 med Sollis Magnat, og vant. Hun forteller om en meget god opplevelse.

-Det var fint vær, fantastiske løyper, gode arrangører, og ikke minst en godt velfungerende hest gjennom hele dagen. Vi red for det meste alene i løypene og han taklet det bra, fysisk og mentalt, til tross for at han enda er ung og uerfaren. Når alt under reise, på stevneplassen og i løypene gikk så bra, smakte det ikke akkurat dårlig med en seier i tillegg, smiler Sigrid.

Det var stor glede da Sigrid Høgevold sikret seieren i debuten i CEIYJ1* 100.

En magisk opplevelse

Malene Bergersen Bakken fra Indre Haugaland Ryttersportklubb var den fjerde norske rytteren som vant i Sverige. Hun debuterte i 2* juniorklasse og red 12 mil på hesten Shanameh, fullblods araber hoppa på 11 år.

-Det var veldig bra. I tidligere ritt har hesten vært veldig fremover og bare «utestengt» meg, så vi har jobbet mye med det. Da vi var på samme plass i Sverige i oktober i fjor, så sprang hun nesten inn i flere hester bare fordi hun ikke ville høre på meg, og konkurranseinstinktet falt over henne, men denne gang var hun bare helt magisk. Hun tok ikke ut en eneste gang, og på de tre siste etappene red jeg på slakke tøyler nesten hele tiden, og for oss var det nesten en seier i seg selv, forteller Malene.

Hun har mer på hjertet.

-Det er også veldig fine og enkle løyper der, og det er ganske utrolig å se hvordan løypene er i andre land i forhold til hva jeg selv har hjemme. Det var også godt merket, så det var lett å finne fram og det gjør det alltid mye enklere for oss ryttere. Det var et veldig fint arrangert ritt, med flotte premier. I tillegg er det alltid gøy når vi er så mange norske, ikke bare ryttere, men også veterinær og dommer. Ikke minst en stor takk til mitt team som var med og gjorde slik at jeg fullførte min første CEI**. Med Ellen Suhr Ydstebø i spissen som tidligere eier av Shanameh, og som har mye erfaring med både hest og distanse, avslutter Malene.

-Denne gangen var hun bare helt magisk, sier Malene Bergersen Bakken om Shanameh, da hun debuterte og vant i CEYJ2* 120 km.