ORSK inviterer til jubileumsstevne

Oslo Ryttersportsklubb fyller 120 år i 2023 og ønsker velkommen til jubileumstevne i sprang, søndag den 4. juni. - Vi ønsker å markere klubbens stolte historie, forteller klubbens leder, Hege Løvstad Toverud.

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1903, kan Oslo Ryttersportsklubb sies å være et arnested for mye av ryttersporten i Norge. Nå ruster dagens klubbstyre til skikkelig burdsagsmarkering. Foto: Oslo Museum
av
Sille Kasin

Ærverdige Oslo Ryttersportsklubb fyller 120 år i 2023. Klubben kan dermed sies å være arnested for mye av ryttersporten i Norge, med en spennende historie som strekker seg helt tilbake til 1903- til en tid da kong Haakon og dronning Maud skal ha vært klubbens høye beskyttere.

Men tro ikke at klubben hviler på gamle laurbær. Oslo Ryttersportsklubb har i 2023 aktive medlemmer på alle nivåer, og også de høye.

– Kommende søndag feirer vi bursdagen vår med et skikkelig jubileumsstevne- med flotte premier, bursdagskake og jubileumssløyfer til alle startende, sier klubbens leder Hege Løvstad Toverud.

En feststemt klubbleder, Hege Løvstad Toverud, gleder seg nå stort til å kunne ønske velkommen til helgens jubileumsmarkering av ORSK, 120 år, og håper på mange startende. Foto: Anita Waller

Hun opplyser at jubileumsstevnet går av stabelen i Sørkedalen søndag den 4. juni, med klasser fra 70 cm opp til 120 cm - med innlagt 2. kvalifisering til finalen i Rainbow Cup.

– Vi ønsker å markere klubbens stolte historie, feire de dyktige og dedikerte ekvipasjene som rir for ORSK, og inviterer alle våre venner til bursdagfeiring i Sørkedalen, forteller hun.

I dag er Oslo Rytterportsklubb en satelittklubb uten eget tilholdssted, med medlemmer spredt rundt i Oslo. Toverud forteller at det ikke er uten utfordringer:

– Vi merker det spesielt på rekruttering at vi ikke har en fast arena der vi kan lage aktiviteter, klubbtreninger, stevner og samle miljøet.

Hun utdyper at klubben de siste årene har henvendt seg bredt for å finne et sted å arrangere ukentlige klubbtreninger og stevner. Som del av nytenkningen innledet klubben i 2021 et samarbeid med Bærum Rideklubb om den populære Rainbow Cup. Cupen har inkludering og bredde som overbygning, og mens Oslo Ryttertsportsklubb arrangerer sesongens andre kvalik i Sørkedalen, var Bærum vertskap for cupens første kvalik i april, og åpner også dette året igjen portene for den store finalen på Østern Brug senere i høst.

Et av høydepunktene under ORSKs jubileumsstevne blir sesongens andre kvalifisering i populære Rainbow Cup. Og her vanker det som alltid flotte sløyfer: Foto: ORSK

Hege Toverud forteller at hun er stolt over å lede en rideklubb som har overlevd fra tiden da hest og vogn var fremkomstmiddelet i Oslo, og rideveiene i byen gikk gjennom Gyldenløves gate.

– Vi jobber fortsatt for å prøve finne et hjem til Oslo Ryttersportsklubb. Vi er så stolte av historien vår, og ønsker å lose klubben trygt inn i fremtiden og skape et hyggelig og inkluderende samlingssted for barn og unge, med kjærligheten til hest og ridning som fellesnevner.

Og i mellomtiden ønsker alstå Oslo Ryttersportsklubb alle velkommen til jubileumsstevne søndag den 4. juni på Elveli Hestesportssenter i Sørkedalen - for å feire 120 år på hesteryggen. Vi gratulerer med dagen!

Foto: ORSK