OL, EM og VM – og enda mer – på ett år

I løpet av ett år vil han ha deltatt både i OL, EM og VM. Legg til en rekke Global Champions Tour, Nations Cup, World Cup – og et aktivt sportsår på høyeste nivå er raskt oppsummert for sprangdommer Carsten Sørlie. For sin store innsats for sporten ble Carsten Sørlie hedret under Kingsland Oslo Horse Show.

I løpet av ett år vil Carsten Sørlie ha rollen som President of Ground Jury både i et OL, et EM og et VM - det er en historisk prestasjon. For dette og på bakgrunn av hans mangeårige innsats for sporten ble Sørlie hedret under Kingsland Oslo Horse Show av president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum. Kristian Strøm/Equipephoto_
av
Rebecca Ballestad-Mender

To av disse store mesterskapene er allerede tilbakelagt, OL i Tokyo og EM i tyske Riesenbeck. Der deltok Carsten Sørlie ikke bare deltok som sprangdommer – men som President of Ground Jury, altså overdommer. Den oppgaven vil han også få når VM i danske Herning setter i gang 6.-14. august neste år. Det er en merittliste det står respekt av – en historisk merittliste.

Ryttersporten krever sitt ikke bare på banen – men også på siden av den. Det er mange roller som skal fylles, mange oppgaver som skal gjøres – og ansvaret er stort.

Det ansvaret tar Carsten Sørlie, og det har han gjort i mange år for sporten, nasjonalt og internasjonalt.

På bakgrunn av dette tok president Tore Sannum mikrofonen under Kingsland Oslo Horse Show, rett før høydepunktet Longines FEI Jumping World Cup ™ søndag. Her er talen han holdt for Carsten Sørlie:

-Frivillige og teknisk personell er selve bærebjelken i sporten vår. Det er de som legger grunnlaget og sørger for at utøverne kan konkurrere på en rettferdig og trygg måte. De kommer ofte i skyggen, men er en helt uunnværlig ressurs som fortjener all ros og honnør vi kan gi
Internasjonalt blir også teknisk personell fra Norge ofte brukt. Hvert eneste år bli våre folk håndplukket til krevende og viktige oppdrag. Det er vi både stolte og glade for.
En person har i særdeleshet utmerket seg i så hensende. Aldri før i norsk rytterhistorie har en sprangdommer fått en tillit maken til den Carsten Sørlie har fått. I tillegg til å være overdommer, eller President of Ground Jury som det heter internasjonalt, på flere Global tour-stevner, World Cup-stevner og Nations Cup-stevner, har Carsten i år fått det ærefulle oppdrag å være President of Ground Jury både under OL i Tokyo og EM i Riesenbeck. Og som om det ikke er nok, er han også utnevnt til å ha det samme oppdraget under VM i Danmark til neste år. Mildt sagt imponerende.
Gratulerer så mye, Carsten. Vi er stolte av deg!