Øivind gir tøylene videre

-Det har vært to fine sesonger sammen med våre unge dressurryttere, men jeg har en jobb som krever mer av min hverdag enn det er rom for i kombinasjon med oppgaven min for de unge rytterne, sier Øivind Instefjord Ødemotland som nå trekker seg som landslagsleder for U21 dressur.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Han har et varmt, bankende hjerte for dressursporten, Øivind Instefjord Ødemotland. Opp gjennom årene har han hatt flere ulike verv og oppgaver knyttet til grenen, og gjennom de to siste årene har han sammen med Siril Helljesen vært landslagsleder for våre U21 ryttere.

Må prioritere annerledes

Men med en krevende jobb i hverdagen, ser Øivind at tiden ikke strekker til for å kombinere denne med landslagslederjobben. – Jeg fikk en lederjobb i fjor som krever mer av min hverdag, især om sommeren når det er mesterskap, fastslår han.

Jobben må gå i første rekke, og derfor har han meddelt at han takker for seg i denne rollen. Iveren og engasjementet for sporten er fremdeles like stort, og han brenner også for dommergjerningen. – Jeg fikk mindre tid til egen dømming enn jeg trodde da jeg påtok meg landslagslederoppgaven, og dette er noe jeg også vil prioritere fremover.

-Øivind har et enormt engasjement for sporten, og han har gjort en meget god jobb som landslagsleder. Vi er lei for at han nå trekker seg midt i sin periode, men det er også fullt forståelig at han ser seg nødt til å gjøre endringer i sin hverdag og må gjøre andre prioriteringer. Vi er takknemlige for den innsats han har gjort, og vi går nå inn i en prosess for å finne en som kan ta oppgaven videre sammen med Siril, sier sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen.

I to sesongen har Øivind Instefjord Ødemotland sammen med Siril Helljesen vært landslagsleder for U21 rytterne i dressur. (Foto: NRYF)

Vi får både se og høre mer av Øivind

Øivind har satt stor pris på reisen han har vært med på. – Det har vært to fine sesonger, det har vært gøy å dele denne oppgaven med Siril og sammen jobbe for en prestasjonskultur i våre landslag og på satsningsgruppene. Det har vært en morsom reise, fastslår han. – Jeg er også veldig glad for det gode samarbeidet jeg har hatt med administrasjonen i Norges Rytterforbund og med Sportsutvalget dressur, og jeg takker utøvere, foreldre og trenere for et godt samarbeid – og ønsker alle lykke til videre.

Et viktig spørsmål må stilles til ildsjelen – vil vi fortsatt få høre hans høylytte og begeistrede heiarop ved premieutdelinger?

Øivind ler: - Jeg håper jeg får dømme noen mesterskap – og da vil jeg heie alt jeg kan!