Nytt Hestesport er på vei

Hestesport nummer 7 er på vei hjem til din postkasse, og denne utgaven har et variert utvalg av sport, fagartikler og intervjuer med kjente ryttere.

av
Trine Meiningen

-Man skal aldri gi opp, sier Victoria Gulliksen. Sprangrytteren sørget for en historisk niendeplass i EM med Papi, men det kunne lett blitt slutten for hesten lenge før EM. Victoria hadde trua og ga ikke opp, det lønte seg. Her foreller Victoria om livet som topprytter og veien videre.

I oktober feiret Kingsland Oslo Horse Show 30 år. Vi bringer bilder fra sprang, dressur og show, samt et lite tilbakeblikk. Det er også intervjuer med Marlon Madólo Zanotelli, som vant Rikstoto Grand Prix, og Carl Hedin som holdt clinic.

Er du forberedt i tilfelle brann i stallen? Her får du gode råd om rutiner og sikkerhet.

Hovslager Aksel Vibe tar for seg Ortopedisk skoing, en behandlingsform hvor man legger beslag for å avlaste skadede strukturer i hoven eller hestens bein.

Den mekaniske hesten Ruusulv er et populært tilskudd til i ridelærerundervisningen ved Norsk Hestesenter. Her kan du lese om hva Ruusulv kan tilby studentene.

I serien om rideklubber i Norge, har turen kommet til Molde og Hustadvika Rideklubb. Molde Rytterklubb og Fræna Rideklubb har slått seg sammen for å forene krefter.

-Hestene, ridningen og kjøringen betyr alt for meg, sier Ronja Holm Dybvad. Hun er juniornorgesmester for nordlandshest/lyngshest, og bruker all sin tid i stallen med hestene. Du kan lese mer om Ronja på juniorsidene.

Nye norgesmestere er kåret både ute og innendørs, medaljer er sanket i nordisk mesterskap i feltritt, og en historisk bronsemedalje ble vunnet i U-VM i kjøring. Vi har bildene. Dette og mye mer kan du lese om i Hestesport 7-2021.

Ronja Holm Dybvad er juniornorgesmester for nordlandshest/lyngshest med Holands Fifa. Hun konkurrerer avlshingster i både sprang, dressur og kjøring. Foto: Rebecca Krogh Strøm