Nytt gullritt av Helena og Tobajo Alippo Lippi: Hallmestere i VB andre året på rad

De tok gullet i HM klasse VB høsten i fjor – og sikret seg samme medalje hos Grenland Ryttersportsklubb i år igjen. Oppskriften var som sist, to seire på rad ga gull til Helena Liholt Gulli og Tobajo Alippo Lippi.

av
Rebecca Ballestad-Mender
I år igjen gikk mestertittelen i Hallmesterskapet dressur VB til Helena Liholt Gulli/Tobajo Alippo Lippi. (Foto: Heidi Hansen)

Seks ekvipasjer stilte til start i denne klassen under mesterskapet på Vallermyrene i helgen. Helena fra Halden Rideklubb sørget igjen for to ritt over 70 % fra dommerne. Lørdag ble fasit 71,197 %, søndag 71,184. Det ga 142,381 sammenlagt og en seier med åtte poengs margin mot sølvvinner Pernille Høistad/Tailormade Tornado fra Nittedal Rideklubb. Bronsen gikk til Starum Hestesportsklubbs Ann Kristin Hoff/Halmtofte Rucola.

Hesten min gir alltid det han har

Lørdag var det VB:1 de seks rytterne red.

-Jeg var ikke helt fornøyd med ridningen min på lørdag, følte ikke at jeg klarte å ta med meg den fine flyten jeg hadde på oppvarmingen inn på banen. Men vi hadde en grei runde likevel, forteller Helena om innsatsen hun sto for sammen med sin 11 år gamle vallak e. Akribori/Tobajo Picez, oppdretter Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen.

Søndag i Intermediaire I traff Helena bedre føler hun. – Da hadde jeg en mye bedre følelse og fant flyten, men fikk en feil og litt smårusk. Men alt i alt en fin helg, og enda en erfaring å ta med seg i den videre treningen. Hesten gir jo alltid det han har, så han er det ikke så mye å klage på, smiler rytteren som takker arrangøren for et godt stevne – enda en gang:

- Masse hyggelige mennesker overalt, fint vær og som alltid veldig godt arrangert av erfarne Grenland Ryttersportsklubb!

Godt gjennomført mesterskap

For Pernille Høistad og Tailormade Tornado e. Tailormade Temptation/Blue Hors Romanov ble fasit etter de to dagene innenfor railen 67,094 % og 66,974 %. Pernille var fornøyd.

-Det var et godt gjennomført mesterskap, masse hyggelige folk og fine fasiliteter. Det er alltid hyggelig å komme hit, smiler hun. – «Roger» var litt mer tent enn vanlig, så det ble noen feil, men vi fikk gode poeng ellers, så jeg er strålende fornøyd!

Sølvmedaljen gikk til Pernille Høistad/Tailormade Tornado. (Foto: Heidi Hansen)

Fra medalje i et HM og mot nytt HM som arrangørklubb

For Ann Kristin Hoff handler det virkelig om Hallmesterskap for tiden. Hun deltok og tok medalje selv denne helgen – og neste helgen står hennes klubb, Starum Hestesportsklubb, som vertskap for HM dressur for Norges ponniryttere og for MB-klassen. Attpåtil er det hest på jobb for Ann Kristin, som administrasjonssjef på Norsk Hestesenter.

Med to stabile ritt til henholdsvis 66,710 % og 66,912 %, sikret Ann Kristin Hoff seg bronsemedaljen.

-Jeg er kjempefornøyd med helgen, vi har vært veldig lite ute og startet, så dette har vært skikkelig moro. Ann Cathrin Lübbe og Hanne K. Dahl Lien er mine trenere, og jeg er heldig som har dem, smiler Ann Kristin som har hatt den nå 12 år gamle DV-hoppen Halmtofte Rucola e. Skovens Rafael/Kaiser Wilhelm i fem år. Ambisjonen er klar: - Målet er Grand Prix innen to år!

Bronsen i VB-klassen gikk til Starum Hestesportsklubbs Ann Kristin Hoff/Halmtofte Rucola. (Foto: Bjørn Egil Hoff)

Det er hallmesterskap på alle fronter for tiden for Ann Kristin. I tillegg til egen deltagelse neste helg, ser hun frem mot den kommende helgen der klubben hun representerer inviterer til Hallmesterskap dressur for Norges ponniryttere og ryttere i MB-klassen.

Med gode opplevelser fra Grenland i bagasjen, tenker Ann Kristin på stevnehelgen som kommer: - Grenland er et supert sted med hyggelige folk overalt. Ære være alle frivillige som stiller opp på slike arrangement! Neste helg er det vår klubb som vertskap for HM ponni og MB – vi gleder oss og ønsker alle velkommen til oss!

Resultater