Sprang

Nye planer for nytt år

Med et nytt år rett rundt hjørnet blir det noen endringer for organiseringen av de aldersbestemte landslagene i sprang. -Vi ønsker mer fokus på prestasjon enn resultat blant de yngre utøverne, sier sportssjef Nina Johnsen.

sprangridning / hest / Norges Rytterforbund
Det nye året vil bringe noen endringer i organiseringen av de aldersbestemte landslagene i sprang. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

-Vi har sett etter hvordan vi kan bruke ressursene på en bedre måte ut fra de økonomiske føringene vi har og hvordan vi kan forbedre organiseringen i gruppene, sier sportssjefen.

I første omgang for de yngste utøverne vil det bli én bruttotropp fremfor å inndele utøverne i landslag- og satsingsgruppe.

Det blir mer et felles team enn en delt gruppe der man er på ulike «nivåer». Samlingene vil være for alle i denne gruppen, og så vil ryttere til ulike mesterskap og stevner der Norge skal representeres velges ut av denne bruttotroppen.

I dressur har de yngre utøverne, fra ponni til unge ryttere, de siste årene vært organisert som en stor gruppe under fellesbetegnelsen U21. Dette vil følges opp i sprang, der Mikael Kolind, Tom Vidar Leren Gjeldnes og Solveig Fotland Newermann vil dele på denne oppgaven. Pether Markne vil fortsette sitt samarbeid som landslagstrener for våre samlinger, i tillegg til at Tony André Hansen vil bidra ved noen treninger.
-Vi tror dette er rett steg å ta videre for å fortsette jobben med å tilrettelegge for at våre unge ryttere skal utvikle seg i sporten på best mulig måte, og ser frem til et spennende 2024, sier sportssjefen.

Relaterte artikler