Nye medaljesjanser i nok en gren

Omtrent ved hanegal lørdag morgen gjør norske ryttere seg klare til start i Halland i Sverige. For nå er det endelig klart for Simlångsrittet 2023, der Nordisk baltisk mesterskap for seniorer og juniorer skal avgjøres.

av
Sille Kasin
Lørdag står Simlångsrittet 2023 på programmet, og dermed skal også medaljene i årets Nordisk baltisk mesterskap i distanse fordeles. Illustrasjonsfoto: NRYF

Den nordiske eliten i distanse er på plass i Simlångsdalen utenfor Halmstad i svenske Halland i denne helgen. Her danner herregården Stjernarps gods i Elsberga en perfekt ramme rundt Nordisk baltisk mesterskap i distanse for senior og junior. Starten for Simlångsrittet 2023 går allerede fra klokken 07:00, og med start videre ut over morgenen og tidlig formiddag, er vi garantert en spennende lørdag.

Ved siden av de to mesterskapsklassene som går i CEI2* 120 km for senior og CEI1* 100 km for unge ryttere og juniorer, inviterer også arrangøren til åpne klasser. Disse har lengde mellom 100 km og 40 km. Her deltar flere norske ryttere.

Tonje Danielson med W Catchcash, Astrid Dragset med Nylans Shantaram, Aranka De Goijer med Inshira og Rita Eiesland Holen med ASE Rahyeelah skal ut og forsvare de norske fargene i NBC senior både individuelt og som lag, mens Ingrid Marie Jervik Lerdal er Norges deltaker i mesterskapet for unge ryttere og juniorer.

Arrangøren av Simlångsritten 2023 har historikk tilbake til 1988 og har derfor lang fartstid når det gjelder å stå ansvarlig for gjennomføring av både internasjonale konkurranser og mesterskap. Herregården Stjernarps i Eldsberga i Halland og travbanen i Halmstad danner derfor en perfekt ramme rundt årets ritt og mesterskap, og alt ligger derfor til rette for både fine opplevelser under det tradsijonsrike rittet og et vellykket Nordisk baltisk mesterskap med spennende kamper om medaljene både for lag og individuelt til sist.

Med distansesportens kjerneverdier som horsemanship, utholdenhet, utfordringer, samspill, natrulighet og fellesskap på plass gleder vi oss til å følge Norges mesterskapsekvipasjer og de øvrige norske ekvipasjene til start, og ønsker lykke til med rittet!

Resultater: