Sprang

Nye arrangører funnet til Nordisk Baltisk mesterskap i 2024

To nye danske stevnearrangører har kommet på banen og er klare til å arrangere Nordisk Baltisk mesterskap i sprang, voltige, dressur og paradressur. Mesterskapet går i uke 26 og på to ulike steder – henholdsvis Hovgaard Rideklub og Hjallerup Rideklub.

flagg / Norges Rytterforbund
Dansk Rideforbund har nå avtalen klar - to rideklubber stiller opp som arrangører av Nordisk Baltisk mesterskap i grenene sprang, voltige, dressur og paradressur. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det å arrangere Nordisk Baltisk mesterskap går på turnus mellom de nordiske landene. I fjor var det Norge og Drammen Ridesenter som var vertskap for dette mesterskapet, mens Danmark skulle ta over stafettpinnen for 2024. Det var Helgstrand Event som hadde blitt tildelt oppgaven, men da Dansk Rideforbund sa opp sitt samarbeid med denne arrangøren i slutten av november etter Operasjon X-dokumentaren, sto et stort og krevende arrangement brått uten arrangør. Dansk Rideforbund har etter det jobbet iherdig for å finne noen til å ta over. I dag kunne de melde ut at endelige avtaler er på plass med to arrangører; Hovgaard Rideklub og Hjallerup Rideklub.
Det står respekt av at to klubber tar på seg denne oppgaven, både ut fra oppgavens omfang og den relativt korte tiden de har på å forberede seg. Mesterskapet går i uke 26, hvilket er siste uke i juni.

Hovgaard Rideklub, som holder til i Skårup på Fyn, er kjent i Danmark som en god og gjestfri arrangør av stevner på alle nivåer, og de har også arrangert det danske mesterskapet i dressur for ponni flere ganger. Hovgaard Rideklub bretter opp ermene for å arrangere Nordisk Baltisk mesterskap i dressur og paradressur – og skrider til oppgaven med innstillingen om at det er en fin måte å feire klubbens 20-års jubileum på.

Hjallerup Rideklub er også en erfaren stevnearrangør. De holder til i Hjallerup på Jylland, en times kjøretur fra fergeleiet i Hirtshals. I 2006 fikk de helt nye fasiliteter med to ridehaller, tre utendørs dressurbaner og en stor sprangbane. I 2015 utvidet rideklubben med et av Danmarks største og mest moderne ridestadion. I 2022 debuterte klubben som internasjonal arrangør, med et CSI2*-stevne. De kan nå se frem til et nytt internasjonalt sprangstevne - Nordisk Baltisk mesterskap til sommeren.

Se mer her

Relaterte artikler