Ny World Cup-seier til Fuchs i Lyon

-Hesten min ga meg alt, han har et så utrolig stort hjerte, sa sveitsiske Martin Fuchs om sin 14 år gamle hingst Chaplin etter at han vant andre avdeling av Longines FEI Jumping World Cup ™ i Lyon søndag ettermiddag. Det var tredje gang på rad at Fuchs har tatt nettopp denne seieren i Lyon. For Norges Marie Valdar Longem/Echo de Virton ble fasit fem feil i grunnomgangen etter en fin runde.

For tredje gang på rad seiret sveitsiske Martin Fuchs i Lyon - i 2018 og 2019 vant han World Cup-klassen med Clooney, denne gang vant han med Clooneys stallkamerat Chaplin. Foto: FEI/Christophe Tanière
av
Rebecca Ballestad-Mender

11 ekvipasjer av 40 red feilfri grunnomgang på 1,60 m banen i Lyon og gikk videre til omhopping. For Maries del så det lovende ut hele veien, med en Echo de Virton e. Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine som hoppet lett og uanstrengt. På en stor, luftig rekk etter trippelbaren kom hesten litt stort og tok øverste bom med bakbeina, og et tidsfeil ble det også i en ellers god runde. På resultatlisten ble det plass nummer 23 for ekvipasjen.

Blant de 11 feilfrie var syv av rytterne på verdens topp 10 liste, så det publikum var garantert en omhopping der alle ville gi alt for de verdifulle poengene på veien mot finalen i Leipzig i april neste år. Kun tre av de 11 holdt nullen også i omhoppingen, og unge Fuchs med hingsten e. Verdi Tn/Concorde var suveren med sine 34,50 s. Andreplassen var det brasilianske Eduardo Pereira de Menezes/H55 Chaganus e. Chacco Blue/Carthato som sikret seg med en nullrunde på 76,86 s mens tredjeplassen gikk til østerriske Max Kühner/Electric Blue P e. Eldorado vd Zeeshoek/For Pleasure som red sin feilfrie omhopping på 35,52 s.

En stolt Fuchs sa om sin hest etterpå: - Han er en så rask og forsiktig hest at i en omhopping vet jeg at vi kan slå hvem som helst – og de beste i verden var med i den omhoppingen! At Clooney (Fuchs’ hest som har pådratt seg en alvorlig skade) kom tilbake forrige uke og at hans stallkamerat Chaplin vant er bare fantastisk, sa den unge ryttere som med nettopp Clooney vant i Lyon både i 2018 og 2019.

Nederlandske Kevin Jochems, som vant i Oslo, sikret seg 10 poeng i Lyon etter en syvendeplass og ligger i tet sammenlagt med 30 poeng, med Martin Fuchs som nummer to med 20 poeng.

Resultater