Finaleseier til Isabel og Total Hope

Duoen Isabel Freese og hingsten Total Hope har gjennom årene satt sine solide hovavtrykk under Internationales Festhallen Reitturnier Frankfurt med topprestasjoner i det tyske nasjonale mesterskapet for de yngre, lovende dressurhestene. I år har de gjort det igjen, med både finaleseier og seier i innledningsklassen i Louisdor-Preis.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Isabel Freese/Total Hope. (Arkivfoto: NRYF)

Søndag ettermiddag satt seieren med solide 77,540 %, med fem rørende enige dommere om at duoen Isabel og Total Hope var aller best av finaleklassens 11 startende. Det ble tyske Fabienne Müller-Lütkemeier som tok andreplassen, med sin westfaler Valesco e. Vitalis/Douceur. De red inn 73,380 %.

Lørdag toppet Isabel og Total Hope resultatlisten i Louisdor-Preis klassen – som er en Grand Prix-klasse for unge dressurhester i alderen 8-10 år. Prosentresultatet var fjellstøtt – 75,419 % ga dommerpanelet på 5 dommere til ekvipasjen. Total Hope er nå blitt ni år gammel, han er en hingst etter Totilas/Blue Hors Don Schufro. Lørdag gikk andreplassen til en dyktig tysk rytter som nylig gjorde det bra ved World Cup i London – Frederic Wandres som her red 10-åringen Hot Hit e. Hotline/Diamond Hit. Deres prosentresultat lød på 73,372.

Total Hope har en verdensberømt far – og ditto mor. Hingsten er nemlig et resultat av embryooverføring fra Isabell Werths legendariske hoppe Weihegold OLD. Isabel Freese og Total Hope vant i 2019 Nürnberger Burg-Pokal, det tyske mesterskapet for 7-9 år gamle Prix St. Georges-hester. Det var for øvrig Isabels andre seier i denne finalen, den første tok hun i 2016 med Vitalis. Isabel og Total Hope tok også bronse i unghest-VM for 7-åringer i 2019.

Resultater