Ny seier til Isabel Freese og Total Hope

Etter knalldebuten i internasjonal Grand Prix i Mannheim, har Isabel Freese gjort det igjen sammen med sin 10 år gamle oldenburgerhingst Total Hope. I dag red hun inn seieren i Grand Prix ved CDI3*-stevnet Aachener Dressage Days i Hagen, Tyskland - og det til drøye 74 %.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Isabel Freese/Total Hope. (Foto: www.sportfotos-lafrentz.de)

Det er ekvipasjens andre store tur internasjonalt – og sammen setter de dobbel strek under det faktum at de er en ekvipasje for de helt store oppgavene. Dommerprosentene gikk fra 72 til 77, og seieren i klassen ble klar med 74,543 % på Isabel og hingsten som har Totilas som far og Weihegold OLD som mor. Protokollen er en fryd for øyet, karakterene i dagens program ligger i all hovedsak på 7,5-8. I samlet skritt hadde to dommere dem nede på «bare» 6,5 og det var også litt uenighet rundt en overgang passage-piaff-passage. Fra galoppdelen ble karakterene nesten bare sterkere og sterkere – to dommere ga dem 9 på toerbyttene. I enerbyttene innløp det en liten feil og noen 4-tall dukket opp, uten at det - og til tross for koeffisient for øvelsen - rokket ved seieren og en knallgod prosent. For å toppe det hele dro en av dommerne opp et nytt ni-tall da ekvipasjen gjorde sitt avsluttende holdt.

I klassen satt 5*-dommerne tett rundt banen og med det er Isabels andre VM-kvalifiserende resultat et faktum – og ekvipasjen er dermed ferdig kvalifisert til mesterskapet i Herning i august.

På andreplass fulgte britiske Laura Tomlinson/Fallatijn (Vivaldi/Cabochon) med 72,717 %. Bak henne kom ytterligere en brite – Lara Butler/Kristjan (Polarion/Napoleon Quatre) ble nummer tre med 72,370 %.

Resultater

Les mer om Isabel Freese og Total Hope her