Ny seier til Exel i ExCel

Australske Boyd Exel har toppet resultatlisten i World Cup-klassen i messesenteret ExCel i London før – denne helgen gjorde han det igjen. Men selv om Boyd tok klasseseieren, var det nederlandske Bram Chardon som fikk med seg full pott i World Cup-sammenheng ettersom Boyd Exel deltok i London på Wild Card. Nå gjenstår to stevner før finalen går i Bordeaux i februar.

Australske Boyd Exel tok igjen en klasseseier i London - men ettersom han deltok på Wild Card, gikk World Cup-poengene til andreplasserte Bram Chardon. (Foto: FEI/Jon Stroud)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Kremen av firspannskusker gjestet London i helgen, og gjennom tre dager viste de frem hvilken form de er i for det britiske hjemmepublikummet. Nederlandske Bram Chardon gjorde sin debut i London med en fersk seier fra Genève sist helg i lommen og var godt klar over hvilken utfordring han hadde i møtet med Boyd Exel – men han var nær ved å klare det. Boyd sto for vinnerrunden i lørdagens siste klasse med en score på 147,89, men det var Bram som var raskest – han slo verdenseneren med 1,84 sekunder. Boyd fikk en ball ned og måtte legge til fire sekunder, mens Bram hadde to ned og måtte se det tikke inn åtte sekunder ekstra på konto. Det ga Bram andreplassen denne gangen – men samtidig også ga det signaler om at eneren Exel ikke er helt uslåelig. Samtidig innebar andreplassen denne gang 10 poeng og full pott i forhold til sammenlagtlisten ettersom Boyd deltok på Wild Card. Det betyr at Bram etter å kun ha kjørt to stevner ligger han på en foreløpig tredjeplass, bak Ijsbrand Chardon og med Boyd Exel på toppen – dermed har Bram Chardon en fair sjanse til å forsvare sin World Cup-tittel.

-Jeg er noen stevner bak de andre, og jeg tror jeg trenger et stevne til eller to. Men jeg er glad nå for hvordan hestene gjorde det og at de viste et ekstra gir. Og så var det fantastisk å være med i London for første gang, sa Bram.

Neste stevne ut er Mechelen i romjulen, så følger Leipzig 19.-22. januar. Finalen går i Bordeaux 2.-5. februar.

Resultater London

Sammenlagtliste

Det var nederlandske Bram Chardon som fikk med seg 10 World Cup-poeng hjem etter turen til London. (Foto: FEI/Jon Stroud)