Nullrunder og plasseringer ved mesterskapets første dag

Første lagkonkurranse er unnagjort på sprangbanen ved europamesterskapet for ponni i Strzegom. Seks nasjoner står med null feil – Norge er et av lagene som følger disse hakk i hæl med fire små feil. Individuelt er det to norske ryttere innen topp ti – Mikkel Fredin Nilsen ligger som nummer fire og Julie Årebrot Skai er nummer ni.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Det norske spranglaget ved EM for ponni har hatt en sterk innledning på mesterskapet - trioen Linnea Aamodt Fossnes, Mikkel Fredin Nilsen og Julie Årebrot Skai står med kun fire små feil etter innledende klasse. (Foto: Tom Vidar Leren Gjeldnes/NRYF)

Det norske ponnilaget i Polen består av tre dyktige unge ryttere med sine gode ponnier – Mikkel Fredin Nilsen/Attyrory Warrior, Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/Touchy Subject og Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy. Vår ferske nordiske mester var tidlig ut til start i dag morges og satte en god standard – nullen satt for Mikkel og Attyrory Warrior, på tiden 70,72 sekunder hvilket ga en fjerdeplass for dagen. Det sier sitt om ridningen av klassevinner Emma Gay Le Breton/Bad Boy du Beau Mont (FRA) vant med tiden 70,13 s.

Linnea gjøv løs på oppgavene og løste dem like godt som Mikkel, men på b-hinderet i kombinasjonen, nest siste hinder, gikk det en liten bom i bakken for ekvipasjen.

Julie var siste norske ut, og selv om det norske laget er under et aldri så lite press ved at de kun er tre stykker, holdt hun hodet iskaldt og satte ytterligere en nullrunde for Norge. Julie red sin feilfrie runde på 72,41 sekunder og sikret seg med det åttendeplassen i dagens klasse.

Seks nasjoner står med null feilpoeng totalt – Irland, Frankrike, Nederland, Sverige, Danmark og Italia. Dernest følger Norge, Belgia og Storbritannia med fire feilpoeng.

Start- og resultatlister