Null etter null ga gull

En riktig god oppskrift på å ta gull i et mesterskap er å ri nullrunde på nullrunde. Den oppskriften fulgte Ingrid Sandhei Bjørklund i årets juniormesterskap i sprang, og dermed holdt det hele veien til gull for Ingrid og hennes Arie Z.

Ingrid Sandhei Bjørklund kunne juble over et velfortjent gull i juniorklassen sammen med sin Arie Z. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Ingrid fra Polarsirkelen Hestesportklubb lå i ledelsen sammen med sin 15 år gamle vallak Arie Z (Asca Z/Mr. Blue) da finaledagen lå klar foran juniorrytterne på Linnesvollen i dag. Men det var ikke mye som skilte topp 5, og i en finale – der rytterne skal holde hodet kaldt i to runder over 1,40 m – der kan alt skje.

Som eneste helt feilfri var oppgaven helt klar for Ingrid – det var å ri for den nullen på tavlen, to ganger på rad. Gjorde hun det, var gullet hennes, for hun var eneste som sto med null protokollen.

To flotte runder presterte ekvipasjen fra Mo i Rana – og dermed var gullet sikret.

Mange gode bud på medaljene

Kampen om de øvrige medaljene var hard – flere hadde muligheten til å sikre seg edelt metall. Drøbak Rideklubbs Tuva Linea Solberg med den norskavlede Tesla (Azteca VDL/Electro, oppdretter Stall GP) hadde et lite feilpoeng med seg inn i finalen, men fikk to bommer ned i første runde før hun presterte ytterligere en nullrunde. Det skulle resultere i fjerdeplassen i klassen.

Ida Tørresdal/Justin Beaber-EM (Bøgegaarden’s Graf’s Stakkato/Candillo) fra Sandnes og Jæren Rideklubb hadde seks feilpoeng på konto, og holdt nullen over begge finalerundene, men måtte se seg slått av Ylva Elida Høidal/Havanna Heart (Heartbeat/Dutch Capitol) som kun hadde to feil med seg fra innledende runder. Ekvipasjen fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb gikk feilfritt på hinder i begge rundene, kun et lite tidsfeil ble med på veien. På den måten sikret hun seg sølvet, mens Ida Tørresdal vant bronsen.

Ylva Elida Høidal/Havanna Heart fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb sikret seg sølvmedaljen. (Foto: NRYF)
Bronsen gikk til Ida Tørresdal/Justin Beaber-EM fra Sandnes og Jæren Rideklubb. (Foto: NRYF)

Slik gjorde hun det

Ingrid har forklaringen på hvordan hun holdt nullen hele veien.

-Det gjelder å holde hodet kaldt, holde hesten happy og trene på, smilte mesteren.

En viktig forutsetning for en glad hest er variert trening fastslår gullvinneren videre. – Variert trening – og så masse godteri og litt smisking, lo hun.

Det bare stemte for Ingrid og Arie Z denne mesterskapshelgen.

-Banene var veldig fine, de passet min hest veldig godt. Andre avdeling var veldig teknisk, men i dag passet banen oss bare helt perfekt. Generelt var det bra bygd, det var morsomt og kreativt, sa rytteren om banene som Anders Hafskjold og Fredrik Malm sto bak.

-Arie har et hjerte av gull, han er en skikkelig fighter, sa den ferske norgesmesteren om sin hest. (Foto: NRYF)

Ingrid kan ikke få fullrost sin store skimmel nok.

– Hesten min har et hjerte av gull, han er en skikkelig fighter – og er litt spicy også! Utenfor ringen har han sine egne meninger om ting, han vil gjøre alt på sin måte, men med en gang vi kommer inn på banen, så går han all in for å gjøre sitt beste. Han er stor, det er veldig mye hest, men han gjør alt for at det skal gå.

Resultater