Null ble gull

Det lå i kortene at finaledagen under norgesmesterskapet innendørs skulle by på større utfordringer enn gårsdagens første avdeling – akkurat som vi vil ha det i et mesterskap. Til sist ble var det bare fjorårets bronsemedaljør blant seniorene, Mathilde Kalland med Estolga, som holdt alle bommer oppe i Grenland når det gjaldt som mest, og dermed kapret seniorgullet.

av
Sille Kasin
Tre lykkelige seniorer på pallen med medaljer om halsen etter to tøffe avdelinger - Mathilde Kalland (gull), flankert av Solveig Fotland Newermann (sølv) og Martine Myhrer Dyngeland (bronse). Foto: NRYF/ Kristian Strøm

Ni ekvipasjer stod med null feilpoeng i sprangprotokollene i Grenland etter lørdagens 1. avdeling i INM for senior. Etter dagens første finalerunde i 1,45 m stod kun tre ekvipasjer tilbake uten feil, da Terje Olsen-Nalum og team åpenbart bød på nok utfordringer som det skal være i en nasjonal mesterskapsbane.

I den andre av de to like rundene denne søndagen var det bare 11 igjen av de opprinnelige 19 ekvipasjene. Til sist skulle det vise seg at ingen kunne hamle opp med fjorårets bronsemedaljør under INM senior, veldridende Mathilde Kalland og mesterskapshesten hennes, den 13 år gamle KWPN-hoppa Estolga. Duoen fra Grenland Ryttersportsklubb var nemlig den eneste ekvipasjen som holdt nullen gjennom begge avdelinger, og dermed ble populært velfortjent gull sikret på hjemmebane.

Som så ofte i mesterskap gikk gullet til den eneste ekvipasjen som kun står med null i protokollene til sist. Her sikrer Mathilde Kalland og Estolga karrierens første seniorgull under INM. Foto: NRYF/ Kristian Strøm

- Det var veldig gøy å vinne i dag, og jeg og Olga jobbet som hånd i hanske, forteller den nyslåtte seniorvinneren smilende. – Det er gøy når arbeidet gir gode resultater, og jeg er så heldig som har så mange bra mennesker og fine hester i hverdagen som gjør dette så gøy.

Sympatiske Mathilde fortsetter:

-Det er mange hverdagshelter jeg vil takke, men en ekstra takk går til trener Stein Endresen og pappa Geir, og ikke minst til min fantastiske hest Estolga.

I 2021 ble det seniorbronse og nå gull for velridende Mathilde Kalland og hennes godt hoppende Estolga. Foto: NRYF/ Kristian Strøm

Etterpå var det duket for forrykende omhopping om sølv og bronse mellom Signe Skei med Tobajo Carin fra Steinkjer Rideklubb, Martine Myhrer Dyngeland og SG’s Carnelian fra Nannestad Rideklubb og Solveig Fotland Newermann og Ballerina fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb.

Etter at Signe Skei og Tobajo Carinn måtte se en bom falle og fire feil komme opp på tavlen, var det duket for skikkelig kamp mot klokken da årets seniorsølv og -bronse skulle fordeles. Begge de andre to som var videre til omhopping og med i medaljekampen, gikk nemlig begge null. Martine Myhrer Dyngland og SG’s Carnelian var først ut, gjennomførte en flott, feilfri runde, men nådde ikke helt opp på tid. Dermed kunne nannestadrytteren hente bronsen hjem, mens Solveig Fotland Newermann og Ballerina vant sølvet med omtrent ett sekunds margin.

Signe Skei ble dermed nummer fire i årets mesterskap med Tobajo Carin, mens Drammen og Omegn Rideklubbs Johan Gulliksen ble plassert som nummer fem med Ella - etter å ha måtte følge den spennende omhopping fra sidelinjen sammen med resten av et jublende publikum.

Resultater: